Celjani opravili večino dela, Gorenje napredovalo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Celjani so prvo tekmo 3. kola pokala pokalnih zmagovalcev proti estonski Kehri dobili s kar 34:18 in se pred nedeljskim povratnim srečanjem praktično že uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Gorenje je na povratni tekmi 3. kola pokal EHF v gosteh izgubilo proti Valladolidu, a se zahvaljujoč prednosti iz prve tekme vseeno uvrstilo v osmino finala.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki zastopajo slovenski moški klubski rokomet v pokalu pokalnih zmagovalcev, so v prvi letošnji evropski tekmi visoko premagali estonskega predstavnika in si že pred nedeljsko povratno tekmo priigrali neulovljivo prednost.

Obračun pred 600 gledalci so nekoliko nepričakovano bolje pričeli gostje, ki so vodili do 8. minute. Gostitelji so prvič povedli v 10. minuti s 5:4, nato pa so le strnili svoje vrste in začeli počasi višati razliko, ki je do polčasa znašala sedem golov (17:10).

Uvodne minute drugega polčasa so bile povsem v znamenju rumeno-modrih, ki so naredili delni izid 6:0, gostje pa so prvi zadetek v nadaljevanju dosegli šele v 38. minuti.

Prvi igralec tekme je bil nedvomno mladi vratar Urban Lesjak, ki je zbral 18 obramb. Ob tem je dosegel tudi gol prek celega igrišča, Gašper Marguč pa je bil s sedmimi zadetki najbolj učinkovit strelec domačega moštva.

Velenjčani izločili Valladolid

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi 3. kola pokala EHF v gosteh izgubili s španskim Valladolidom s 27:35 (13:17), a se navkljub temu uvrstili v osmino finala, saj so na prvi tekmi pred tednom dni zmagali s 33:23. Žreb osmine finala bo v torek, 6. decembra, na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Pokal pokalnih zmagovalcev, 3. kolo, prva tekma:

Celje Pivovarna Laško : Kehra 34:18 (17:10)
Marguč 7, Poklar 6, Mlakar in Žvižej; Slastinovski in Lepp 4, Kasper 3

Pokal EHF, 3. kolo, povratna tekma:

Valladolid : Gorenje Velenje 35:27 (17:13)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.