Celjani po porazu na Danskem padli na zadnje mesto

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi zadnjega kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti danskemu Skjernu z 32:35 (14:20).
Oglej si celoten članek

Slovenski prvaki so na poslovilni mednarodni tekmi v ligi prvakov v sezoni 2018/19 izgubili v Hamletovi deželi. V svoji skupini so osvojili zadnje mesto in se niso prebili v osmino finala.

Za danske in slovenske rokometne prvake današnja tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja, oboji so vse možnosti za napredovanje v izločilne tekme zapravili še pred današnjim medsebojnim obračunom. Obračun v Skjernu pa je vendarle imel "določeno težo", Celjani bi si v primeru zmage ali neodločenega izida izognili zadnjemu mestu v skupini B, a se to ni zgodilo.

V igri slovenskih prvakov je v prvem polčasu kapljalo in curljalo na vse strani, predvsem slabo so igrali v obrambi. Gostitelji, zanje od začetka te sezone igra tudi slovenski reprezentant Jan Grebenc, so njihovo uvodno obrambo 6-0 zlahka prebijali, po zaostanku 8:12 v 17. minuti pa je celjski strateg Tomaž Ocvirk zahteval minuto odmora in zaukazal obrambo 5-1.

A določene taktične spremembe niso prinesla premika na bolje, slovenski prvaki so še naprej igrali bledo in v končnici prve polovice tekme dvakrat zaostali za sedem golov (11:18 in 12:19), na veliki odmor pa odšli s primanjkljajem šestih zadetkov (14:20).

Celjani so v začetku drugega polčasa pokazali več "energije" in se v 34. minuti približali na štiri gole (17:21), a so jim gostitelji v naslednjih slabih dveh minutah po delnem izidu 3:0 znova ušli na sedem golov (17:24).

Ocvirkovi varovanci so bili sredi drugega polčasa povsem enakovredni gostiteljem, nekajkrat so zamudili sijajne priložnosti, da se tekmecem približajo na tri gole zaostanka, a so bili v končnici akcij nezbrani.

Vse to so izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci iz Skjerna "sprejeli z odprtimi rokami", gostom so v 51. minuti ušli na šest golov (33:27) ter tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do končne zmage.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gal Marguč z devetimi goli, Tilen Kodrin in Josip Šarac sta prispevala po pet zadetkov.

Slovenski prvak je na 14 odigranih tekmah premagal nemški Flensburg-Handewitt, ukrajinski Motor iz Zaporožja in hrvaški Zagreb ter igral neodločeno s francoskim Nantesom. Po dvakrat je izgubil proti francoskemu PSG, madžarskemu Picku iz Szegeda in Skjernu, po enkrat pa proti Nantesu, Zagrebu, Zaporožju in Flensburgu.

Iz skupine B si je nastop v četrtfinalu zagotovil PSG, v osmino finala pa so se uvrstili Pick Szeged, Flensburg-Handewitt, Nantes, Motor Zaporožje in Zagreb. Iz elitne skupine A se je v četrtfinale prebila španska Barcelona, v osmino finala pa madžarski Veszprem, makedonski Vardar iz Skopja, poljske Vive Kielce, nemški Rhein-Neckar Löwen in beloruski Meškov Brest.

V dodatnih kvalifikacijah sta si nastop v osmini finala zagotovila portugalski Sporting iz Lizbone ter poljska Wisla iz Plocka.

 

* Skjern Bank Arena, gledalcev 2500, sodnika: Sondors in Licis (oba Latvija).
* Skjern: Nielsen, Gustavsson, Jakobsen, Eggert 6, Mikkelsen 1, Konradsson 3, Stenbäcken 1, Grebenc, Myrhol 8, Christiansen, Rasmussen 6, Sondergaard 4, Augustinussen, Tangen 6.
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Jurečič, Malus 3, Kosec, Razgor 1, Ovniček 4, Marguč 9, Šarac 5, Nenadić, Accambray 1, Kodrin 5, Horžen, Makuc, Anić, Bećiri 4.
* Sedemmetrovke: Skjern 2 (2), Celje Pivovarna Laško 2 (2).
* Izključitve: Skjern 8, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.