Celjani potujejo v Estonijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski rokometni predstavniki v Evropi so dobili svoje nasprotnike. Celjani potujejo v Estonijo, Maribor Branik v Kragujevac, Krka pa v Belgijo.
Oglej si celoten članek

Trije slovenski klubi so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobili mednarodne tekmece: Pivovarna Laško se bo v 3. krogu pokala pokalnih zmagovalcev pomerila z estonsko Kehro, Maribor Branik v 3. krogu pokala challenge s srbskim Radničkim iz Kragujevca, Krka pa v 1. krogu pokala pokalnih zmagovalk z belgijsko Initio.

Celjani bodo prvo tekmo igrali 5. ali 6. novembra v dvorani Zlatorog, povratno pa teden dni kasneje v Estoniji. Mariborčani bodo na mednarodno sceno stopili 26. ali 27. novembra. Prva tekma bo v dvorani Tabor, povratna pa 3. ali 4. decembra v Srbiji.

Krka se bo v prvem krogu pokala pokalnih zmagovalk pomerila z belgijsko ekipo Initia Hasselt. Prva tekma bo 3. ali 4. septembra v Hasseltu, povratna pa teden dni kasneje v Novem mestu. Dolenjska ekipa se bo v primeru napredovanja v drugem krogu pomerila s špansko Mar Segunto iz Valencie.

Žreb skupin za ligo prvakov in prvakinj je bil konec junija. Igra kroglic je določila, da bo Cimos Koper nastopil v skupini C, v njej pa so še nemški HSV Hamburg, romunska Constanta, ruski Sankt Peterburg, poljska Wisla Plock in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3 (makedonski Metalurg, islandski Hafnarfjördur, norveški Haslum in izraelski Maccabi Rishon Le Zion). Liga prvakov se bo začela 28. septembra.

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v prvem delu lige prvakinj pomerile z norveškim Larvikom, ki je v minuli sezoni slavil v ligi prvakinj, hrvaško Podravko Vegeto in najboljšo ekipo septembrskega kvalifikacijskega turnirja (romunski Cluj, ruski Rostov, danski Viborg in zmagovalka prvega kvalifikacijskega turnirja). Liga prvakinj se bo začela 1. oktobra.

Velenjčani bodo tekmece v 3. krogu pokala EHF dobili 18. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.