Celjani so se znašli v težavah

Foto: twitter RK Celje Piv. Laško
Foto: twitter RK Celje Piv. Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu lige prvakov izgubili proti ukrajinskemu Motorju iz Zaporožja z 29:31 (13:14).
Oglej si celoten članek

Celjska zasedba ima po porazu v Zaporožju vse manjše možnosti za napredovanje v izločilne boje. Za kaj takega bodo morali varovanci Tomaža Ocvirka v zadnjih šestih tekmah skupinskega dela premagati še katerega od favoriziranih tekmecev v skupini B. Na naslednji tekmi proti Zagrebu prihodnji četrtek sta dve točki nujni, kasneje pa bodo presenečenje iskali še po daljšem premoru v letu 2021 na tekmah proti Veszpremu doma (10. 2.), Kielu v gosteh (17. 2), Barceloni doma (24. 2.) in Aalborgu v gosteh (3. 3.).

Ukrajinci so v dvoboj krenili odločno in v peti minuti povedli s 3:1. Celjani v uvodu niso našli poti mimo razpoloženega beloruskega vratarja Ivana Maroza, potem pa se jim je le odprlo. Že sedem minut kasneje so slovenski prvaki povedli s 7:4.

Domači so nato strnili obrambo, preprečevali lahke zaključke Celjanov, v napadu pa je odlično delovala predvsem igra na krožnega napadalca. Posledica je bilo izenačenje na 7:7 v 18. minuti. V nadaljevanju prvega dela se je sicer razigral Žiga Mlakar, ki je dosegel tri gole zapovrstjo (10:9), a je nekaj naivnih napak v obrambi ter zapravljena sedemmetrovka botrovalo vodstvu Ukrajincev za dva gola.

Dodatne težave je predstavljala še poškodba Domna Novaka, ki je vskočil na desno krilo namesto Gašperja Marguča (koronavirus) in Tima Cokana, ki je v Zaporožje odpotoval z načetim gležnjem. Slednji je moral nato v nadaljevanju stisniti zobe, še naprej pa je Celjane v igri držal Mlakar, ki je v prvem polčasu dosegel pet golov (14:13).

V drugem delu so domači hitro prišli do najvišje prednosti na tekmi (20:16), Celjani pa so se po zaslugi spremenjene obrambe na 5-1 s takojšnjim delnim izidom 3:0 približali na vsega gol zaostanka, Mlakar pa je nato z osmim golom izenačil na 22:22. Sledila je napeta končnica, Celjani pa so imeli tri priložnosti, da bi povedli, a jih niso izkoristili, na drugi strani so Ukrajinci z dvema goloma pred zadnjimi devetimi minutami znova nekoliko pobegnili (27:25).

Patrik Leban je v 56. minuti še izenačil na 27:27, a so Ukrajinci znova po dveh napakah Celjanov v napadu povedli za dva gola, zdržali zadnji nalet slovenskih predstavnikov ter dobili še tretji obračun zapovrstjo v letošnji izdaji lige prvakov. Najbolj učinkovit je bil v celjski vrsti Mlakar z devetimi zadetki, pri domačih pa Vjačeslav Bohan s šestimi.

Na lestvici ima sedaj Motor po treh zmagah zapovrstjo na petem mestu šest točk, Nantes ima štiri, a le s petimi odigranimi tekmami, Celjani pa so z dvema točkama sedmi po osmih odigranih tekmah. Zadnji je Zagreb, ki je še brez točk. Slovenski prvaki bodo v naslednjem krogu v četrtek, 10. decembra, doma gostili prav rokometaše Zagreba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.