Celjani potrdili boj za naslov, Olimpija zapravila strel z 11-m

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Le še dve točki razlike.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Celja so v derbiju prvega in drugouvrščenega slavili v Stožicah z rezultatom 1:0, z zmago pa so se na lestvici Ljubljančanom približali le na dve točki zaostanka. Po hitrem vodstvu gostov, že v deveti minuti je v polno nameril Mitja Lotrič, so imeli gostitelji v drugem polčasu na voljo tudi enajstmetrovko, a se je izkazal vratar Matjaž Rozman. 

Tokratz je lahko domači strateg Safet Hadžić spet računal na Endrija Cekicija, v prvo postavo pa je uvrstil tudi odkritje prejšnje tekme, mladega Enrika Ostrca. A Celjani so bolje začeli in v uvodnih minutah je imel več dela Nejc Vidmar. Pred Dariem Vizingerjem so domači žogo izbili v kot, v sedmi minuti pa se je pred golom sam znašel prav Vizinger, toda s kakšnih 12 metrov je žogo poslal tik ob vratnici.

A zapravljena priložnost ni zmedla gostov, domača obramba je v uvodu delovala precej zmedeno, kar je znal kaznovati Lotrič. V deveti minuti je spretno prišel do žoge pred ljubljanskim golom in nato matiral Vidmarja.

Pozneje je do nekaj priložnosti prišla tudi Olimpija. A ni bila posebej nevarna za Rozmana, po akciji Maria Jurčevića in strelu Anteja Vukušića iz bližine je žogo ujel, Miral Samardžić jo je v 30. minuti poslal daleč čez gol. Pri Celjanih je nato Luka Kerin s kakšnih 18 metrov meril nevarno, Vidmar je žogo s težavo odbil. V 41. minuti so domači obstali, misleč, da bo stranski sodnik pokazal prepovedan položaj, Kerin pa je nato v nadaljevanju akcije zadel le vratnico. Bi pa lahko tudi Olimpija polčas končala bolje, toda po natančni podaji Luke Menala v 39. minuti je osamljeni Vukušić na daljši vratnici kakšen meter pred golom zgrešil žogo in ostalo je pri 0:1.

Začetek drugega polčasa je bil bolj ljubljanski. A ne Tomislav Tomić s kakšnih desetih metrov ne Cekici po poskusu od daleč v prvih desetih minutah nista bila dovolj nevarna, pa tudi ne Vukušić v 60. minuti. Pri Celjanih je prvič Vidmarja resneje ogrel Lotrič v 58. minuti. Cekici je po prodoru in padcu na robu kazenskega prostora v 66. minuti zahteval najstrožjo kazen, a je sodnik le odmahnil z roko.

Do strela z bele točke pa so domači prišli šest minut pozneje, ko je po padcu Vukušića in posredovanju Josipa Ćalušića sodnik Nejc Kajtazovič pokazal na belo točko. Toda zmagovalec dvoboja Cekici - Rozman je bil celjski vratar, ki je prebral namero domačega napadalca in žogo odbil.

V naslednji akciji je na drugi strani ob posredovanju Vidmarja padel Nino Pungršek, a mu je sodnik zaradi simulacije pokazal rumeni karton.

Ob koncu tekme so bili domači vseeno blizu izenačenju, toda v 82. minuti sta se ob dveh poskusih Olimpije iz bližine najprej izkazala vratar Rozman, potem pa je z golove črte žogo izbil še Amadej Brecl. Olimpija je imela sicer v zadnjih minutah premoč, Celjanom pa je uspelo obdržati mrežo nedotaknjeno in se veseliti treh velikih točk.

Mura se je oddolžila za zvestobo

Nogometaši Mure so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:0). Muraši so pred tekmo izpeljali tudi zanimivo in odmevno navijaško akcijo, v kateri so lahko navijači v podporo klubu kupili simbolične karte. V akciji Mi smo Mura so prodali skoraj 10.000 spominskih vstopnic, s čimer bi lahko dvakrat napolnili stadion.

Tekma se je zaradi logističnih težav gostov začela z 90-minutno zamudo. Zaradi nesreče na avtocesti so namreč obtičali v zastoju, pot v Mursko Soboto se je zavlekla na več kot šest ur, zato so začetek prestavili na 21.30. Ko so igralci končno lahko začeli, so bili domači precej boljši in nenehno pred vrati Davida Šugića.

Ta je imel veliko dela, izkazal se je z nekaj posredovanji, a je bil ob obeh golih nemočen. Najbolj aktivna sta bila pri domačih Tomi Horvat in Luka Bobičanec.

V 19. minuti je bila žoga prvič v mreži. Do odbite žoge je na robu kazenskega prostora prišel Bobičanec in jo poslal proti vratom. Zadetek so pripisali njemu, čeprav naj bi žoga na poti do vrat oplazila tudi Kaia Cipota. Šele v 25. minuti so gostje prišli do prve polpriložnosti, ko je od daleč poskusil Stefan Stevanović.

Neubranljiv pa je bil nato za gostujočega vratarja strel Jana Gorenca v 33. minuti, ko je po kotu in odbiti žogi močno meril, po njegovem voleju je žoga poletela v vratnico, od tam pa v mrežo. Tik pred polčasom je za Tabor poskusil Leon Sever s podobnega položaja kot prej Stevanović, a je Matko Obradovič zlahka ulovil žogo.

A če se je zdelo, da so gostje v prvem delu povsem nenevarni, so se v povsem drugačni podobi pokazali v drugem. V le dveh minutah so namreč izid izenačili. Najprej je Dominik Mihaljević z lepo podajo našel osamljenega Stevanovića, ki je bil z močnim strelom dovolj natančen za znižanje zaostanka.

In še preden so si domači opomogli, so gostje udarili še enkrat. V 54. minuti je Mihaljević prišel do odbite žoge na robu kazenskega prostora in jo potisnil do Severja, ta pa je s strelom v daljši kot gola Obradovića poskrbel za 2:2.

Kasneje so spet pritisnili domači, poskusa Nina Kouterja in Luke Šušnjare sta napovedala novo domačo ofenzivo. To je potem vnovčil Bobičanec, ko je v 76. minuti z velike oddaljenosti meril natančno pod prečko za novo vodstvo.

Muraši bi lahko zmago potrdili v 84. minuti, toda po strelu Horvata je žoga zadela le vratnico. V naslednjem napadu pa se je zatresla mreža Mure, a je sodnik pokazal, da je bil strelec Dino Stančić v prepovedanem položaju.

Prva liga TS:

Triglav Kranj : Domžale  1:1 (0:0)
Bečiri 50.; Ibričić 86.

Rudar Velenje : Bravo  1:3 (0:3)
Trifković 61./11-m; Baturina 17., 30., Ogrinec 33.

Olimpija : Celje  0:1 (0:1)
Lotrič 9.

Mura : Tabor Sežana  3:2 (2:0)
Bobičanec 20., 76. Gorenc 33.; Stevanović 52., Sever 54.

Nedelja: 
Maribor : Aluminij

Lestvica:
 1. Olimpija      27 16  5  6  55:30  53
 2. Celje         27 14  9  4  56:25  51
 3. Maribor       26 13  7  6  43:27  46
 4. Aluminij      26 13  6  7  45:27  45
 5. Mura          27 11 11  5  43:33  44
 6. Bravo         27  9  7 11  35:44  34
 7. Tabor Sežana  27  8  5 14  31:43  29
 8. Triglav Kranj 27  8  4 15  33:61  28
 9. Domžale       27  7  6 14  36:50  27
10. Rudar Velenje 27  0 10 17  24:61  10
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.