Celjanke do osmega naslova

Foto: KZS
Foto: KZS
Košarkarice Athlete Celje so bile tudi v tretji finalni tekmi državnega prvenstva boljše od Triglava (71:56) in so se veselile osmega naslova državnih prvakinj.
Oglej si celoten članek

Košarkarice celjskega Athleta so velike zmagovalke 21. sezone 1. SKL za članice. V svojem 15. in 12. zaporednem finalu so s tremi zmagami odpravile kranjski Triglav.

Štajerke so pot do osmega naslova v klubski zgodovini začele tlakovati že v uvodnih minutah. Po košu Tine Trebec (22 točk, 9 skokov), ki so jo izbrali za najkoristnejšo košarkarico finalnega niza, so ob koncu četrte minute povedle z 10:2, dobrih deset minut pozneje pa je prednost s košem iste košarkarice narasla že na 17 točk (33:16).

Triglavanke klub zaostanku niso vrgle puške v koruzo in se z dobrim začetkom drugega polčasa, ki so ga začele z osmimi zaporednimi točkami, še približale le na -3 (39:36). Še dodatno so Kranjčanke zapretile sredi 27. minute, ko je Ana Ljubenovič (8 točk, 8 skokov) zadela za 40:38, a se je nato njihov nalet zaustavil. Domače so se z delnim nizom 9:0 znova oddaljile (49:38).

Celjanke so naslov v svoje vitrine vrnile po dveh sezonah, v katerih je bil boljši kranjskogorski HiT, ki je pred to sezono razpustil člansko ekipo. Po sezoni 2007/2008 se je tudi prvič zgodilo, da je bil finalni niz končan že po treh tekmah. Poraženec finala, kranjski Triglav, je že z uvrstitvijo v finale dosegel zgodovinski uspeh, saj se mu je tja z novim trenerjem Tomom Orešnikom, ki ga je selektor Boris Zrinski imenoval tudi za enega izmed svojih pomočnikov, uspelo uvrstiti prvič v zgodovini kluba.

Državno prvenstvo, finale:

Athlete Celje : Triglav 71:56 (21:14, 39:27, 52:41)
Trebec 22, Orozović 12, Oblak 8; Radulović 21, Ljubenovič 8

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.