Celjanke sanjajo evroligo

Foto: ŽKK Athlete Celje
Foto: ŽKK Athlete Celje
Z zmago proti aktualnim prvakinjam ženske Jadranske lige, ekipi Radivoj Korać iz Srbije, so košarkarice Athlete Celja kronale odličen uvod v novo tekmovalno sezono. Celjanke so po odlični igri pred domačimi gledalci slavile s 97:65.
Oglej si celoten članek

Čeprav so številni poznavalci košarke obračun med Celjankami in gostjami iz Srbije napovedovali kot derbi, so domačinke z odlično igro v drugem polčasu prišle do visoke zmage, ki je presenetila tudi njihovega trenerja Damirja Grgiča: "Zagotovo nisem pričakoval takšne tekme. Očitno smo trenutno v precej boljši formi kot ekipa Radivoja Koraća. Iz tedna v teden napredujemo in kažemo vse boljše igre. Ne smemo se zaustaviti pri tem, saj je liga še dolga."

Dvojni dvojček Gajićeve

Celjanke so pod vodstvom razigranih Marice Gajić (24 točk in 18 skokov), Ivane Dojkić (16 točk in šest podaj) ter Maje Erkić (15 točk) dominirale na parketu in bile nezaustavljive za gostujočo obrambo.

"Skušamo igrati čim hitreje, saj imamo v ekipi igralke, ki jim takšna igra ustreza. Seveda se ob takšni igri pojavljajo tudi napake, vendar je najbolj pomembno, da z atraktivno igro na tribune privabimo čim več gledalcev," je pojasnil Grgič, ki ga pri aktivnem vodenju ekipe ne ovira niti mavec na nogi: "To je v tem trenutku drugotnega pomena, saj je pomembna le ekipa. Seveda nisem tako mobilen, vendar skušam pomagati po najboljših močeh."

S pomočjo spoznorjev med elito

Najboljše slovenske ženske košarkarske ekipe z nastopanjem v regionalnem tekmovanju nabirajo prepotrebne izkušnje, saj je v domačem prostoru premalo kakovostnih tekmecev, kar poudarja tudi trener Athlete Celja: "Ta liga je trenutno edina rešitev za klube kot so Grosbasket, Triglav in Athlete. Upam, da se bo liga obdržala in v prihodnje naredila še korak naprej. O kakovosti tega tekmovanja dovolj zgovorno priča podatek, da vsako sezono ligo zapusti več kot deset igralk, ki odhajajo v najmočnejše evropske klube. Regionalna liga proizvaja kakovostne košarkarice in jim omogoča razvoj. Tudi organizacija samega tekmovanja je na vrhunskem nivoju, edini minus pa je trenutno manjša medijska pokritost, kot smo ji priča v moški konkurenci."

"Strategija našega kluba temelji na vrhunskem delu z mladimi igralkami, ki jim nato omogočamo selitev v bogatejše evropske klube. Tega se bomo držali še naprej. Ob izdatnejši finančni pomoči sponzorjev pa bi morda v poštev prišlo tudi igranje v elitni evroligaški konkurenci," je ambicije kluba predstavil Grgič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.