Celjanom Barca, Gorenju Ciudad Real

Foto: Žurnal24 Celje P. L. se je pred leti veselilo evropske krone.
V drugem delu rokometne Lige prvakov se bo Celje P. L. pomerilo z Barcelono, Gudmejem in Pickom. Gorenje proti Ciudad Realu, Gummersbachu in Montpellierju.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, skupina D

Celje P. L.,
Barcelona,
Pick Szeged,
Gudme

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja dobili tekmece za drugi del tekmovanja v Ligi prvakov. Celjani bodo igrali v skupini D skupaj z Barcelono , Gudmejem in Pickom Szegedom , Velenjčani pa se bodo v sklopu skupine B pomerili s Ciudadom Realom , Gummersbachom in Montpellierjem .

Trener Celja P. L. Slavko Ivezič je za žurnal24.si izrazil zadovoljstvo in optimizem pred nadaljevanjem Lige prvakov: "V klubu smo izjemno zadovoljni, kajti mislim, da je žreb na neki način ugoden, čeprav je v športu takšno razmišljanje včasih zelo pogumno. Tako Barcelona kot Szeged in Gudme so premagljivi, predvsem v naši dvorani. Upam, da se bomo na nadaljevanje dobro pripravili in po evropskem prvenstvu startali s polno paro. In izpolnili cilj, se pravi uvrstitev med osem najboljših v Evropi."

Nasprotnik Gorenja bo tudi sloviti Ciudad Real. © RK Gorenje

 
Ivica Obrvan , trener Gorenja, je po žrebu komentiral: "Že pred žrebom smo se zavedali, da v nadaljevanju tekmovanja Lige prvakov ni več lahkih nasprotnikov. Sam se s tem nisem veliko ukvarjal, želimo le to, da bi odigrali tekme čim bolj kvalitetno in pustili lep vtis. Igrali bomo po svojih sposobnostih in upamo, da bomo osvojili kakšno točko. Vesel pa sem, da bomo lahko v Rdeči dvorani in v Velenju gostili priznane evropske rokometne ekipe. Gledalci bodo imeli od rokometnih predstav lahko zelo veliko." Privlačnost nasprotnikov poudarja tudi velenjski kapetan Sebastjan Sovič : "V drugem delu Lige prvakov smo dobili atraktivne in težke nasprotnike, ki so pravi magnet za gledalce. Osebno se jih veselim, saj se bomo na parketu lahko srečali tudi s svojimi bivšimi soigralci in dobrimi znanci."

 

Liga prvakov, skupina B

Gorenje,
Ciudad Real,
Gummersbach,
Montpellier

Gorenje v skupini B čaka tekma z najbogatejšim moštvom Ciudad Realom, v katerem igrajo Uroš Zorman , Sergej Rutenka in Aleš Pajovič . Slednji je bil to jesen posojen v Kiel, a se januarja vrača k Ciudadu. Njihov nasprotnik pa bo tudi Roman Pungartnik (Gummersbach). Portland San Antonio Renata Vugrinca bo v sklopu skupine C med drugim gostoval v Zagrebu, kjer igra Branko Bedekovič . Nasprotnika njunih klubov bosta še nemška predstavnika Flensburg in Hamburg. Vid Kavtičnik se bo v skupini A s svojim Kielom spopadel z Ademarjem Leonom, ruskimi Čehovskimi medvedi ter francoskim Ivryjem. Luka Žvižej pa torej s Pickom prihaja v Celje.

Drugi del LP se bo začel 6. februarja prihodnje leto, končal pa 16. marca. Zmagovalci vseh štirih skupin se bodo uvrstili v polfinale. Na Dunaju so izžrebali še pare v pokalu EHF in Pokalu zmagovalcev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.