Celjanom za finale zmanjkal zadetek

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaš Celja Pivovarne Laško so na povratni tekmi polfinala pokala pokalnih zmagovalcev proti Gummersbachu izgubili s 25:32 in zaradi manjšega števila golov v gosteh (Celjani so prvo tekmo v Zlatorogu dobili s 34:27) ostali brez finala.
Oglej si celoten članek

Celjski rokometaši v Nemčiji niso izkoristili velikega kapitala s prve polfinalne tekme pred tednom dni v domačem Zlatorogu. Po domači zmagi s sedmimi goli so s prav tolikšno razliko izgubili v Gummersbachu, domača zasedba pa si je nastop v velikem finalu priigrala zaradi večjega števila zadetkov v gosteh.

Celjska zasedba je dobro začela dvoboj, do polovice polčasa je nadzorovala tekmeca, v drugem delu pa bila v podrejenem položaju. Mednarodno pisana nemška se je dobesedno razletela na igrišču in v 23. minuti povedla s petimi goli prednosti, tik pred odhodom na veliki odmor pa kar z osmimi (16:8).

V drugem polčasu so izbranci srbskega trenerja na celjski klopi Vladana Matića vendarle strnili svoje vrste. V 44. minuti so po golu Alema Toskića znižali na 17:20. V psihološko izjemno zahtevnem obračunu pa Celjani niso zdržali permanentnega pritiska gostiteljev, ki so si v 55. minuti - ob igralcu manj na igrišču - priigrali prednost sedmih golov (28:21).

Matićevi izbranci so skušali ublažiti izid, kar bi jim prineslo tudi uvrstitev v veliki finale, a so bili v tem neuspešni, gostitelji pa so si tudi s kančkom sreče uvrstili v finale. V njem se bodo pomerili z nemškim Flensburgom, ki je v drugem polfinalu izločil španski Aragon.

Na današnji tekmi sta bila v celjski ekipi najbolj razpoložena Luka Žvižej in Rok Žuran. Prvi je dosegel šest, drugi pet golov, vratar Dejan Perić pa je zbral 12 obramb.

Pokal pokalnih zmagovalcev, polfinale:

Gummersbach : Celje Pivovarna Laško 32:25 (16:9) (27:34/
Pfahl 9, Putics 6, Zrnić 5; Žvižej 6, Žuran 5

Aragon : Flensburg-Handewitt 34:31 (16:13) /30:39/

// - izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.