Celje do zmage na krilih Kokšarova

Foto: Žurnal24 gajiccelje_main_despot
Rokometaši Celja P. L. so se po dolgem času predstavili v lepši luči in z rezultatom 30:28 ugnali v zadnjem času razigrano Gorenje. Jeruzalem Ormož je bil z 38:34 boljši od Trima iz Trebnjega.
Oglej si celoten članek
 

MIK 1. liga, 2. del, 8. kolo

Celje P.L. : Gorenje 30:28
J. Ormož
: T. Trebnje 38:34
Gold Club : C. Koper 34:43

V osmem kolu lige MIK sta se na derbiju v celjski športni dvorani spopadli ekipi Celja P. L. in Gorenja iz Velenja. Na zadnji tekmi v Velenju so bili boljši domači igralci, tokrat pa so bili dokaj suvereno boljši aktualni slovenski prvaki iz knežjega mesta. Začetek tekme je kazal na to, da so Celjani izšli iz dolgotrajne krize, ki je močno ogrozila njihove apetite po novem naslovu najboljšega rokometnega kolektiva v Sloveniji. Največ je k preporodu Celjanov pripomogla vrnitev njihovega kapetana Rusa Edvarda Kokšarova , ki je odlično poveljeval domači obrambi, tudi v napadu pa ni bil prav nič zadržan. Pri Gorenju, ki je v zadnjem času gospodarilo na slovenskih igriščih, pa je bila očitna odsotnost njihovega najboljšega igralca Draga Vukovića .

Tokrat ni bil v postavi. © Saša Despot

 
V napadu Gorenja je bil razpoložen predvem Luka Dobelšek , ki je večkrat neustrašno prodrl skozi sredino celjske obrambe, veliko je v napadu poskušal tudi Adnan Harmandić . Vseeno je odsotnost Vukovića predstavljala preveliko vrzel v vrstah ekipe iz Velenja, ki nikakor ni zmogla ustaviti prerojenega Kokšarova, ki je že do 48 minute dosegel neverjetnih 13 golov. Prelomnico na tekmi je predstavljal začetek drugega polčasa, ki je bil povsem v znaku domačih igralcev, ki so si v tem delu igre priborili dovolj veliko prednost za miren zaključek tekme. Na presenečenje vseh so se rokometaši Velenja tri minute pred koncem približali na zgolj dva zadetka razlike, Celjani pa so poleg tega zapravili svoj napad. Napako je kaznoval Matjaž Mlakar , ki je iz protinapada zadel in rezultat zmanjšal na 28:27. Pri Celjanih se je opogumil David Špiler in svoje moštvo znova popeljal na (ne)varna dva gola prednosti. Z izjemnim zadetkom je izid znova znižal Boštjan Kavaš , ki je s strelom ob telesu matiral Gorazda Škofa . V izdihljajih tekme je novo zmago domačih kljub težavam potrdil Špiler.

Rokometaši Jeruzalema iz Ormoža so na domačem igrišču, ki tradicionalno velja za zelo neugodno, ugnali ekipo Trima iz Trebnjega in tako prišli do sploh prve zmage v končnici za prvaka. Predstava gostiteljev v prvem polčasu je razjezila domače privržence, ki so zaradi medle in neorganizirane igre vse čas negodovali. Trebanjci so brez težav držali vajeti igre v svojih rokah, izjemno razpoložen pa je bil Sebastjan Skube , ki je do odmora dosegel deset golov. V drugem polčasu so Ormožani zaigrali zelo kolektivno in bojevito, igra do zadnjega diha pa se jim je bogato obrestovala, saj so povsem zlomili odpor gostov. Jeruzalem Ormož se bo v naslednjem kolu na domačem igrišču pomeril s Celjem Pivovarno Laško, trebanjski Trimo pa bo gostil Gold Club.

Zadovoljni Matjaž Tominec © Barbara Milavec

 
Koprčani so v lokalnem derbiju ugnali Hrpeljce in se znova zavihteli na drugo mesto, ki jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v evropski Ligi prvakov. Za vodilnimi Celjani zaostajajo dve, pred tretjeuvrščenimi Velenjčani, s katerimi se bodo v naslednjem krogu pomerili v domači Bonifiki, pa imajo točko prednosti. Gostitelji so povedli z 2:0, nato pa so na parketu zagospodarili gosti in si hitro priigrali tri gole prednosti. Hrpeljci so po zaslugi vratarja Mustafe Torla ter Božidarja Martičevića in Petra Božiča do konca prvega polčasa ujeli igralce z Obale, ki so v drugi polovici primorskega obračuna držali niti igre v svojih rokah. Gostujoči čuvaj mreže Enid Tahirović je zaklenil vrata, v napadu pa sta se razigranemu Roku Prazniku pridružila še Draško Mrvaljević in Matjaž Brumen , ki sta pridno polnila domačo mrežo za prepričljivo zmago. Gold Club se bo v naslednjem krogu v gosteh pomeril s trebanjskim Trimom, koprski Cimos pa bo na domačem igrišču gostil Gorenje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.