Celje in Sviš za superpokal na prostem

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
V Portorožu se konec meseca obeta rokometni spektakel na prostem.
Oglej si celoten članek

V slovensko letovišče prihaja namreč rokometni superpokal, ko se bosta za prvo lovoriko pomerili ekipi Celje Pivovarna Laško in Sviš Ivančna Gorica ter s tem odprli novo sezono. Tekma bo edinstvena, saj jo bodo prvič v rokometni zgodovini izvedli na prostem. Marina Portorož bo v sodelovanju z Rokometno zvezo Slovenije centralno teniško igrišče preoblekla v rokometno igrišče. Tekma superpokala bo 30. avgusta z začetkom ob 20.30.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prejšnji sezoni osvojili dvojno domačo krono - bili so tako državni prvaki kot pokalni zmagovalci Slovenije. Zato se bodo v superpokalu pomerili s presenetljivim finalistom pokalnega tekmovanja, ekipo Sviša.

V primeru dežja v dvorano

Superpokalna tekma, ki bo pod žarometi teniškega igrišča v Portorožu, na tribunah pa bo prostora za 1600 gledalcev, bo obenem na igralni podlagi, ki se uporablja za tekme lige prvakov.

Če bodo vremenske razmere slabe, bo superpokal odigran v športni dvorani v Luciji. V prejšnji sezoni superpokalne tekme ni bilo. Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje se nista mogla dogovoriti glede termina. Pred dvema letoma so Velenjčani v Sevnici premagali Celjane z 28:24.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.