Celje izločilo Muro, preobrat Maribora proti drugoligašu

Foto: twitter NK Maribor Josip Iličić
V osmino finala so se prebili tudi Celje, Olimpija in Maribor.
Oglej si celoten članek

Na tekmi šestnajstine finala slovenskega pokala v Ljudskem vrtu je Maribor gostil Krko, drugoligaš pa je sredi prvega polčasa povedel z 1:0, po strelu z glavo je bil natančen Domen Žur. Prednost dolenjskih nogometašev je zdržala do uvodnih minut drugega polčasa, ko je gostujoči vratar Toni Šušković odbil žogo po strelu Aljaža Antolina, a je do nje prvi prišel Marko Božić in jo poslal v mrežo za 1:1.

Malce pred polovico drugega dela je na zelenico stopil Josip Iličić in s soigralci poskrbel za popolen preobrat. Do 79. minute sta namreč v polno zadela Marko Tolić in Žan Vipotnik, drugi po podaji nekdanjega zvezdnika Palerma, Fiorentine in Atalante.

V Celju so domači nogometaši gostili Muro in povedli v 34. minti. Lovro Bizjak je poslal močno podajo v peterec, Kai Cipot je pri izbijanju zadel lastno vratnico, po zmedi pa je okroglo usnje naposled prišlo do Denisa Popovića, ki je dobro nameril in poskrbel za navdušenje domačih navijačev.

Isti igralec je bil udeležen tudi pri drugem golu gostiteljev v 51. minuti. Podal je namreč iz kota, Bizjak pa je bil navjišji in premagal vratarja Klemna Mihelaka.

Foto: twitter NK Celje Denis Popović

A Mura je zadel že v naslednjem napadu, ko je Luka Bobičanec s podajo našel Mirlinda Dakuja, ta pa je Prekmurce znova približal na gol zaostanka.

Mura je v zadnjih minutah pritisnila za izenačenje, v sodnikovem dodatku pa je ob kotu v domači kazenski prostor prišel tudi Mihelak. Ta je v šestnajstercu ostal tudi po prvi izbiti žogi domačih, sledila je nova podaja gostov, do žoge pa je prišel prav njihov čuvaj mreže. Mihelak je močno udaril po žogi, ta je poletela proti golu, a nekoliko preveč po sredini, kjer jo je ukrotil domači vratar Matjaž Rozman.

Od ostalih prvoligašev je Bravo z 9:0 premagal Britof, Olimpija s 4:1 Ljutomer, že v torek pa so Domžale v gosteh pri Hotizi slavile s 7:0.

Pokal Slovenije, 1/16 finala:

Torek:

Fužinar Vzajemci - Cven                  4:1 (3:0)
Hotiza - Domžale                         0:7 (0:4)
Nafta 1903 - Triglav Kranj               6:5 (0:0, 0:0, 1:1) po 11-m

Sreda:

Rogaška - Odranci                        7:0 (2:0)
Idrija - Aluminij                        1:5 (0:2)
Primorje - Zagorje                       8:0 (2:0)
Bravo - Britof                           9:0 (7:0)
Bosch Bračič Videm - Roltek Dob         10:9 (0:1, 2:2, 2:2) po 11-m
Zavrč - Serdica Kleparstvo Šinko         2:0 (1:0)
Celje - Mura                             2:1 (1:0)
Olimpija Ljubljana - Avto Rajh Ljutomer  4:1 (2:0)
Maribor - Krka                           3:1 (0:1)

Četrtek:

Tabor Sežana - Tinex Šenčur
Rudar Velenje - Premium Dobrovce
Koper - Cirkulane

Radenska Slatina - Kety Emmi&Impol Bistrica      preloženo
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.