Celje ne želi imeti EP v košarki

Foto: Žurnal24 Celjski župan Bojan Šrot ne želi pristati na zahtevo KZS in plačati 720.000 evro
Celjski župan Bojan Šrot je kritiziral zahteve košarkarske zveze za organizacijo EP v košarki. Celja z dvorano Zlatorog kot kaže med soorganizatorji ne bo.
Oglej si celoten članek

Celjski župan Bojan Šrot je po poročanju časnika Dnevnik ostro označil poteze Košarkarske zveze Slovenije, ki je mnenja, "da se bodo slovenske občine steple za izvedbo prvenstva". Kot je dejal Šrot, so pogoji zveze nesprejemljivi, saj med drugim zahtevajo plačilo visoke kotizacije za izvedbo prvenstva.

Celjska dvorana Zlatorog po županovih besedah že zdaj povsem ustreza pravilom evropske košarkarske zveze, da bi lahko v njej leta 2013 izpeljali prvi del evropskega prvenstva v košarki. A tega prestižnega tekmovanja v Celju, kot vse kaže, ne bo. Mestni svetniki so namreč včeraj soglasno sprejeli sklep župana Bojana Šrota, da jih pod pogoji, ki jih je določila Košarkarska zveza Slovenije (KZS), med soorganizatorji ne bo.

"KZS nismo pripravljeni plačati 720.000 evrov kotizacije (skupaj z DDV), kolikor zahteva samo zato, da bi prvenstvo sploh smeli gostiti," je med drugim dejal Šrot. Mestna občina Novo mesto naj bi na drugi strani brez pretiranih pomislekov plačilo prvega dela kotizacije (180.000 evrov) že vnesla med postavke svojega letošnjega proračuna, čeprav še ni znano, ali bo sploh izbrana za sogostiteljico prvenstva, in čeprav mora dvorano, v kateri bi ga izpeljala, šele zgraditi in zanjo pridobiti zemljišča, so še zapisali v Dnevniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.