Celjski obrambni zid zadržal Zagreb za veliko zmago

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na večerni tekmi Lige prvakov premagali sosede iz Zagreba in prišli do izjemno pomembne zmage v boju za osmino finala (26:20).
Oglej si celoten članek

Celjska zasedba je v zadnji mednarodni tekmi v tem koledarskem letu na domačem igrišču ugnala hrvaškega prvaka iz Zagreba in se približala uvrstitvi v osmino finala v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Po današnjem obračunu v Zlatorogu bo nastopil dvomesečni premor zavoljo evropskega prvenstva na Danskem in prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015, po teh dveh reprezentančnih akcijah pa celjsko ekipo februarja prihodnje leto čakajo še tri tekme v Ligi prvakov: z ruskim Sankt Peterburgom in nemškim Rhein-Neckar Löwnom bo igrala v gosteh, z ukrajinskim Motorjem Zaporožjem pa doma.

Po izenačenju na deset Zagrebčani nikoli niti blizu

Celjani zavoljo pomembnosti tekme niso prikazali spektakularne predstave, tretji par točk so dosegli s srčno in bojevito igro. Uvodna obramba je bila na zelo visoki ravni, tekmecu je povzročala velikanske probleme in jo je le stežka prebijala, igra v napadu pa strpna in preudarna. Pravi pristop se je še najbolje videl na "filmu tekme", saj so si hitro priigrali dva gola prednosti, po njihovem vodstvu v 14. minuti s 7:4 pa je reagirala tudi gostujoča klop z minuto odmora. Ta ni spremenila razmerja moči, gostitelji so minuto kasneje po golu Žige Mlakarja povišali na 8:4 in tekmeca imeli pod nadzorom do 20. minute.

Domačini so po izključitvi Luke Žvižeja prvič zašli v težave, gosti so se jim približali na gol zaostanka (9:8), po nekaterih lastnih napakah pa so jih Zagrebčani v 25. minuti povsem ujeli in izenačili na 10:10. Celjani so se sijajno odzvali in že v končnici prvega dela drugič na dvoboju začeli postavljati temelje za zmago: v zadnjih treh minutah prvega polčasa so s hitro in učinkovito igro naredili delni izid 4:0 in povišali na 14:10, na velik odmor pa odšli s 14:11.

Dvorana na nogah v zadnjih minutah

Izbranci Vladana Matića v uvodnih petnajstih minutah drugega polčasa niso popustili, Zagrebčane so imeli pod nadzorom in jih držali na dokaj varni razdalji treh do štirih golov. Prvi gol so resda dosegli šele v sedmi minuti nadaljevanja, a vse njihove pomanjkljivosti v napadu je nevtralizirala izjemno dobra obrambna predstava, pa tudi nekatera bravurozna posredovanja vratarja Urbana Lesjaka.

Skoraj do zadnjega kotička polna dvorana je največji val navdušenja doživel v 49. minuti, ko je Ivan Slišković dosegel dva zaporedna gola in Celjane popeljal do vodstva z 18:13. Gostitelji so lepo zalogo v zadetkih v 56. minuti oplemenitili na +6 (23:17) in dve minuti kasneje na +7 (25:18) ter po dolgih trinajstih letih prvič premagali tradicionalne tekmece iz Zagreba, hkrati pa povečali možnosti za preboj v osmino finala.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Ivan Slišković in Gašper Marguč, oba sta dosegla po šest golov.

Liga prvakov, skupina A, 7. krog:

Celje Pivovarna Laško : Croatia Os. Zagreb 26:20 (14:11)
Slišković 6, Marguč 6 (1), Skube 3, Zelenović 3, Lekai 3; Horvat 5 (1), Marić 3, Stepančić 2, Sandrk 2, J. Valčić 2

Že odigrano:
Motor Zaporožje : Rhein-Neckar Löwen 26:32 (10:15)
Veszprém : Sankt Peterburg 29:20 (13:7)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.