Celotna francoska ekipa v London, kjer jih bodo Angleži sprejeli z marseljezo

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoska nogometna zveza se je že en dan po grozljivih terorističnih napadih v Parizu odločila, da ne bo odpovedala prijateljske nogometne tekme z Anglijo. Angleži jim bodo pripravili čustveno dobrodošlico.
Oglej si celoten članek

Francosko nogometno reprezentanco so teroristični napadi v Parizu pretresli, a želijo poslati znak teroristom - "Ne boste nas prestrašili!". Zato se je francoska nogometna zveza tudi odločila, da kljub odkritjem, da je bil eden napadalcev namenjen v Stade de France, kjer sta prijateljsko nogometno tekmo igrali Francija in Nemčija, in ga je na vhodu ustavil varnostnik, ne bodo odpovedali prijateljske tekme z Anglijo v sredo.

Angleška nogometna zveza (FA) je Francozom zagotovila, da ni posebnega tveganja, a vseeno povišala varnostne ukrepe. Obiskovalce je prosila, da v stadion pridejo nekoliko prej, saj jih bodo vse natančno preiskali.

"Solidarni smo s francoskim narodom in skupno bomo pokazali teroristom, da ne bodo zmagali in da jih bomo premagali," je o odločitvi za izvedbo tekme povedala britanska notranja ministrica Theresa May.

"Liberté, Egalité, Fraternité"

Foto: EPA Stade de France, Francija:Nemčija, napadi v Parizu

Angleški igralci so FA nagovorili, da bi želeli na poseben način pokazati svojo solidarnost s francoskimi igralci. Devet igralcev francoske reprezentance igra za angleške klube, nadaljnji štirje pa so že nastopali v angleški prvi ligi.

Zato so se odgovorni odločili, da bodo francosko geslo "Liberté, Egalité, Fraternité" prikazali na zaslonih pred londonskim stadionom, loki slovitega Wembleya pa bodo osvetlili v rdeči, beli in modri barvi.

Na pobudo angleških navijačev pa bodo med igranjem francoske himne na zaslonih na stadionu kazali besedilo Marseljeze, tako bodo lahko vsi angleški navijači in igralci skupno s Francozi zapeli himno.

V London celotna francoska ekipa

Vsi francoski igralci reprezentance so se v nedeljo odločili za nastop na tekmi v Londonu. Z ekipo se bosta v Anglijo odpravila tudi vezni igralec Lassana Diarra, ki je v napadih izgubil sestrično Asto Daikité, in napadalec Antoine Griezman, ki je takoj po napadih objavil, da je njegova sestra preživela pokol v nočnem klubu Bataclan.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.