Celta vdana v usodo: pomočnik Enriqueja - Puyol?

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska MARCA poroča, da športni direktor Celte Miguel Torrecilla že išče novega trenerja. Galicijski klub pri selitvi v Barcelono Luisa Enriqueja namreč ne namerava ovirati. Pomočnik ikone Barçe bi lahko postal še en mitski nogometaš Blaugrane – Carles Puyol.
Oglej si celoten članek

Pri Celti Vigu so se očitno že vdali v usodo, da bodo po zgolj eni sezoni izgubili priljubljenega trenerja Luisa Enriqueja. Športni direktor Miguel Torrecilla po poročanju dnevnika MARCA namreč že išče zamenjavo za Asturijca, ki je pred vrati Barcelone ostal že pred začetkom lanske sezone, tokrat pa bo nekdanji trener B-ekipe katalonskega kluba očitno le dobil zasluženo priložnost, ko ekipo pričakovano zapusti nepriljubljeni Gerardo Martino.

"Celti je jasno, da razen nepredvidenega radikalnega obrata, Luis Enrique ne bo izpolnil leto pogodbe, ki mu je še ostalo v Vigu," piše MARCA. "Vodilni pri 'célticos' pravijo, da so trdno prepričani, da bo trener, ki je izbran za vodenje Barcelone v naslednji sezoni, zapustil klop na Balaídous. To so sprejeli in ga ne bodo ovirali."

Suárez spet v staro jato

K razhodu bo veliko pripomogel tudi dober odnos med Enriquejem in predsednikom Celte Carlosom Mouriñom, ki bo iskal podoben profil trenerja, ki je klub tako navdušujoče ohranil v La Ligi v letošnji sezoni. Kljub prvotnim krčem si je Celta obstanek priigrala dolgo pred zaključkom tekmovalnega leta. Celta naj od Barcelone ne bi zahtevala niti treh milijonov evrov, ki bi (za vse ostale interesente) predstavljali nekakšno odkupno klavzulo.

Enrique bo s seboj praktično gotovo vzel tudi posojenega nogometaša Barcelone Rafinho, enega ključnih nogometašev sinje modrih, ki bi v zameno verjetno dobili nekdanjega člana Manchester Cityja Denisa Suáreza, nekdanjega člana Celtine mladinske šole, ki so ga Katalonci pripeljali nazaj z Otoka.

Nolito: Če te kliče Barça, kaj boš?

"'Míster (trener, op. a.) je izjemen trener in ve, kako izvleči najboljše iz svojih igralcev. Vedno smo do smrti verjeli vanj," je Enriqueja pohvalil napadalec Nolito, tudi sam nekdanji član Barcelone in v letošnji sezoni prvi strelec Galicijcev.

"Menim, da ne bo ostal pri nas, a ne vem, to je moje mnenje. Verjamem, da bo treniral Barcelono, ne vem, če že naslednje leto. Ima vse sposobnosti za treniranje Barçe, kjer bo opravil zelo dobro delo. Poleg tega pa: če te kliče Barça, kaj boš? Toda vztrajam – to je le moje skromno mnenje," je še dodal.

Puyol kot vez med igralci in trenerjem

Enrique, po prihodu v Barcelono iz vrst velikega rivala Real Madrida idol navijačev v 90. letih prejšnjega stoletja, bi lahko na klopi moči združil s še eno legendo kluba. Pojavljajo se namreč govorice, da bi lahko v trenerske vode veliko prej od pričakovanj zaplul branilec Carles Puyol, sicer dober Enriquejev prijatelj, ki je že napovedal, da za Barcelono po koncu letošnje sezone ne bo več igral.

Po poročanju MARCE sicer še ni odločen, da se bo upokojil, kljub težavam s koleni bi namreč želel igrati še vsaj nekaj sezon v manj naporni ligi, a njegova odločitev še naprej visi v zraku. Prihod Enriqueja na klop kluba bi mu odprl nove možnosti, so prepričani španski kolegi.

"V klubu svojega življenja bi začel novo etapo, povezano s svetom nogometa, predstavljal pa bi vez med slačilnico, ki jo tako dobro pozna, in trenerjem, ki bo prišel z nalogo pritisniti na skupino igralcev, ki potrebuje novo motivacijo," piše MARCA. "To bi bila idealna situacija za Puyola, ki je letos postal očka, godilo pa bi mu ohranjanje stabilnosti, ki jo v tem trenutku uživa v Barceloni."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.