Soigralci slavili, Ronaldo ostal čemeren

Foto: Epa
Cristiano Ronaldo ostaja pri enem ligaškem zadetku.
Oglej si celoten članek

Zvezdnik madridskega Reala se tudi na tretji zaporedni tekmi v španski La Ligi ni vpisal med strelce in ostaja pri enem samem zadetku. Najboljši strelec prvenstva Lionel Messi jih je zabil 12.

Real Madrid je 11. krogu v nedeljo premagal Las Palmas (3:0) in prekinil niz dveh zaporednih porazov. Pred tem so varovanci Zinedina Zidana izgubili v Ligi prvakov s Tottenhamom (3:1) in v ligi z Girono (2:1).

Med strelce so se na stadionu Santiago Bernabéu vpisali Casemiro, Marco Asensio in Isco. Slednji je končni izid postavil po lepi podaji Cristiana Ronalda.

Medtem ko so soigralci slavili zadetek, je Portugalec ostal povsem ravnodušen in znova postal tarča nasprotnikov, ki mu očitajo, da mu goli pomenijo več kot ekipni uspeh.

Portugalec trenutno ponaša z najslabšim razmerjem med številom strelov in doseženimi goli med vsemi nogometaši v petih najmočnejših evropskih ligah (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1). Dosegel je samo en zadetek v 48 poskusih, kar znaša le 2,1 odstotka.

"Cristiano je jezen, kadar ne zabije gola. Nismo zaskrbljeni, ker on in Karim Benzema nista dosegla veliko zadetkov. Pomembna je zmaga, goli bodo prišli," je po tekmi z Las Palmasom dejal Sergio Ramos.

Tudi trener Reala ne dvomi, da se aktualnemu dobitniku Zlate žoge obetajo boljši časi. "Zdaj zbira podaje, slaba serija se bo končala. Isco je zadel po Ronaldovem predložku. Oba z Benzemajem na igrišču delata prave stvari," je strelsko neučinkovita napadalca zaščitil Zidane.

V španskem prvenstvu še naprej vodi Barcelona (31 točk), ki ima štiri točke več od Valencie (27) in osem več od Reala (23).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:45 6. November 2017.

    ahahaha zlata žoga pa to...jokica

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.