Cesar: V igri je še 27 točk

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
"Zmaga ni nujna," pred vobojem s Švico pravi kapetan slovenske izbrane vrste Boštjan Cesar. Slovenci bodo v četrtek odigrali prvo od preostalih devetih dvobojev v kvalifikacijah za EP.
Oglej si celoten članek

Varovanci Srečka Katanca se Švicarjev še zelo dobro spominjajo, saj so proti ekipi iz dežele sira in čokolade izgubili na obeh tekmah v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Po rezultatskem neuspehu v Estoniji bodo tokrat igralci storili vse, da osvojijo kakšno točko proti Švici, na tekmi v Mariboru pa nogometaši računajo tudi na pomoč s tribun.

"Pred nami je pomembna tekma, vemo kaj prinaša. Prav gotovo igramo proti reprezentanci, ki je favorit te skupine. Vemo, da smo izgubili proti Estoniji, občutki po tekmi zato nikakor niso bili dobri, tudi zato se moramo dobro pripraviti na to naslednjo," je dejal Boštjan Cesar.

Poraza že pozabljena

Kapetan izbrane vrste se dobro zaveda kakovosti švicarske reprezentance: "Vemo, da imajo vrhunsko ekipo, da imajo nogometaše, ki igrajo v vrhunskih klubih, da so v vzponu ... Proti njim smo že odigrali dve tekmi in obe izgubili, a je bilo na teh srečanjih veliko stvari pozitivnih. Te moramo prenesti v naslednjo tekmo, ki bo tekma zase. Poraza sta že pozabljena." 

Foto: Saša Despot Sport 22.03.2013 Miso Brecko, Milivoje Novakovic, Jasmin Kurtic, Bostjan Cesar, "Zmaga tokrat ni nujna, vemo, da je v igri še 27 točk. Treba je dobro odigrati, z našo dobro igro in ob podpori navijačev lahko pridemo do pomembnih točk, ni pa nujno zmagati. Rečem lahko, da gre za dve različni tekmi. Estonija se na igrišču bolj brani, je zaprta, pušča malo prostora vsem ekipam, ne samo slovenski. Švica pa igra bolj odprto igro, morda se bomo morali mi bolj braniti. Mislim, da jim lahko z našo borbenostjo povzročimo težave," je povedal igralec italijanskega Chieva.

V ekipi iz Verone, ki trenutno zaseda 16. mesto italijanske serie A, ima pomoč še dveh reprezentantov, Dejana Lazarevića in Valterja Birse, s katerima se je na igrišču dobro ujel. "Kondicijsko sem dobro pripravljen, čeprav zdaj nisem bil zmeraj v prvi ekipi. Trener je naredil nekaj zamenjav, na zadnji tekmi me je spočil za reprezentanco. Vesel sem, da so v tem klubu tudi drugi slovenski igralci, dobro se razumemo, čeprav morda rezultati zdaj ne pričajo čisto o tem," je dejal Cesar.

Skupaj z navijači do cilja

Priložnost za slovensko izbrano vrsto vidi tudi v igranju v Ljudskem vrtu, potem ko ekipa proti Švici v Stožicah ni dosegla želenega uspeha. "Zdaj se igra v Ljudskem vrtu, v Stožicah se ni izšlo. V Mariboru smo že zmagovali, tudi izgubljali, a se mi zdi zelo pozitivno, da igramo v Ljudskem vrtu. Upam, da bo stadion poln in da pridemo skupaj z navijači do želenega cilja," je še dejal kapetan.

Gledalci si bodo vstopnice lahko zagotovili za 20 evrov, medtem ko je cena vstopnice za odraslo osebo v družinskem sektorju 15 evrov, za otroka do 14 leta starosti pa 10. Na Evropsko prvenstvo 2016 se neposredno uvrstita dve reprezentanci, nekaj mest pa je na voljo tudi za tretjeuvrščene ekipe. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.