Cesc se je moral spet navaditi na Piquéja

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko se je lani iz londonskega Arsenala preselil nazaj v svojo matično Barcelono, se je moral Cesc Fàbregas navaditi na nekaj stvari, ki spadajo k življenju v tem katalonskem klubu. Ena od njih je tudi dejstvo, da mora sobivati s šaljivcem Gerardom Piquéjem.
Oglej si celoten članek

Tako Cesc Fàbregas kot Gerard Piqué sta bila del Barceloninega mladinskega pogona, preden sta se preselila v Anglijo, prvi k Arsenalu, drugi pa k Manchester Unitedu. Zdaj sta oba pomembna člena v ekipah Barçe in španske reprezentance in si torej spet delita garderobo.

Piqué je sicer znan po tem, da si rad privošči šalo na račun svojih soigralcev. Tako je enkrat skril rokavice vratarju Barcelone Víctorju Valdésu, ki je zaradi tega zamudil na trening in zato prejel klubsko denarno kazen. V svojem slogu blesti tudi na Euru 2012, ko je na enem izmed treningov naokrog tekal z enim samim nogometnim čevljem.

"Tudi na to sem se moral ponovno navaditi. Ni bilo enostavno, pravzaprav se je bilo težko spet privaditi na Barcelono. To je bila radikalna sprememba v mojem življenju, čeprav sem tu odraščal. Pri Arsenalu sem imel popolno svobodo v igri, pri Barçi pa je veliko več pozicijske igre in to je bilo zame sprva težko sprejeti. Nekaj časa sem bil v skrbeh zaradi tega," je za španski El Pais povedal katalonski vezist.

"Imamo dovolj napadalnih opcij"

Fàbregas je bil v zadnjih dneh v središču pozornosti predvsem zaradi dejstva, da je na nedeljski tekmi proti Italiji začel v prvi postavi na mestu osrednjega napadalca. Čeprav imajo Španci na prvenstvu kar tri klasične napadalce, Álvara Negreda, Fernanda Llorenteja in Fernanda Torresa, pa se je španski selektor Vicente del Bosque odločil za Cesca, ki je igral bližje zvezni vrsti in je imel pri 'furii' drugačno vlogo, kot pa bi jo imeli omenjeni trije golgeterji.

"David Silva je napadalec, Cesc je napadalec, tudi Andres Iniesta igra kot napadalec. Ob treh klasičnih napadalcih imamo na voljo tudi te opcije. Zadovoljen sem s tem, kar imamo. Stvari bom postavil tako, da bo najbolje za ekipo," pa je na vprašanje, koga bo za četrtkovo tekmo proti Irski postavil najbližje vratom Shaya Givena, odgovoril del Bosque.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.