Četica tujcev zapušča Jesenice

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Težavam Acronija Jesenic ni videti konca. Zaradi težav pri izplačilu plač je Gorenjsko zapustilo pet tujcev: Johan Björk, Lukaš Hvila, Marcus Olsson, James Sixsmith in Martin Tuma. Na Gorenjskem ostajata le Michal Fikrt in Antti Pusa.
Oglej si celoten članek

Hokejski klub Acroni Jesenice, ki ga danes zvečer čaka tekma lige Ebel proti Medveščaku, je ostal še brez peterice tujcev. Iz kluba so sporočili, da Jesenice že danes zapuščajo Johan Björk, Lukaš Hvila, Marcus Olsson, James Sixsmith in Martin Tuma zaradi zamude pri izplačilu plač.

"Da finančna situacija v klubu ni rožnata, smo povedali že večkrat, danes pa so tujci vodstvo kluba obvestili, da želijo zapustiti Jesenice. Na včerajšnjem sestanku smo jim pojasnili naš trenutni položaj in načrt prilivov sredstev ter za danes zagotovili izplačilo plač s tritedensko zamudo, s čimer se pogodba ne krši, toda če je njihova odločitev takšna, bomo to spoštovali. Vodstvo kluba, tudi z dodatno finančno injekcijo glavnega sponzorja, se ves čas močno trudi zagotoviti sredstva, a imajo naši sponzorji pri izpolnjevanju pogodbenih obveznosti težave oziroma se pogodb ne držijo, zaradi česar je prišlo do neizplačila oziroma zamika. Svoje so pri tem dodali še agenti, ki ves čas delajo proti klubu, zato smo se znašli v tej neprijetni situaciji. Zaradi odhoda tujcev bomo v nadaljevanju sezone igrali le z domačimi igralci, ki bodo na ta način dobili veliko več možnosti za dokazovanje," je pojasnil predsednik jeseniškega kluba Slavko Kanalec in dodal, da bosta od tujcev na Gorenjskem ostala Michal Fikrt in Antti Pusa, klub pa sta že pred dnevi zapustila Patrik Bergström in Henrik Petre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.