Četrtfinale: Finska-ZDA, Švedska-Češka

Foto: EPA švica ZDA svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA švica ZDA svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA švedska latvija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA Švedska Latvija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije Foto: EPA slovaška francija svetovno prvenstvo elitne divizije
Današnji zadnji dan predtekmovanja na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine na Finskem in Švedskem je dal odgovor na še zadnjo neznanko: zadnjo četrtfinalno vstopnico so si z zmago 5:4 proti Švici priigrali Slovaki. Ti se bodo v četrtfinalu pomerili s Kanado, preostali trije pari pa so ZDA - Finska, Rusija - Norveška in Švedska - Češka.
Oglej si celoten članek

Pred zadnjim dnem predtekmovanja, ko je bilo na sporedu še šest tekem, je bilo glede četrtfinala vprašanje le eno. V skupini A bi si ga lahko priborili tako Slovaška kot Francija, slednja bi potrebovala zmago po rednem delu. Francozi so bili blizu, nenehno lovili Slovake in še izenačili na 4:4, a jim je nazadnje le malo zmanjkalo in Slovaška je slavila s 5:4. Drugih sedem četrtfinalistov je bilo znanih že prej, današnje tekme so odločale le o vrstnem redu v skupinah in parih, ki po novih pravilih zdaj nastajajo v isti predtekmovalni skupini.

Rusija je bila danes sicer prosta, a je že prej osvojila prvo mesto v predtekmovanju. V skupini B so Švedi še pred večerno zmago proti Latviji s 4:0 imeli v rokah drugo mesto. Na tretje so po visoki zmagi proti Nemčiji (8:1) nato skočili Čehi ter se izognili dvoboju s še neporaženimi Rusi, misija nemogoče tako čaka Norvežane, ki so danes s 6:2 premagali Dance.

Kanada se je z zmago proti Belorusiji s 5:1 utrdila na prvem mestu skupine A, Slovaki so ostali na četrtem mestu, potem pa so v večerni tekmi hokejisti ZDA premagali Švico s 5:2, se povzpeli na drugo mesto in se v četrtfinalu izognili severnoameriškim tekmecem. Čakajo pa jih domačini in branilci naslova Finci; s Kanado se bodo spopadli Slovaki.

Četrtfinalne tekme bodo na sporedu v četrtek, 17. maja, polfinalni v soboto, 19. maja, finale in tekma za 3. mesto pa bosta v nedeljo, 20. maja. Dve četrtfinalni tekmi bo še gostil Stockholm, dve bosta v Helsinkih, vsi boji od polfinala naprej pa bodo samo v finski prestolnici.

Že v ponedeljek je bilo jasno, da se od elitne skupine poslavljata Kazahstan in Italija kot najslabša v svojih predtekmovalnih skupinah, na SP 2013 ju bosta zamenjali Slovenija in Avstrija.

SP v hokeju, skupinski del, 7. kolo:

Skupina A (Helsinki)

Kanada : Belorusija 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Slovaška : Francija 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)
ZDA : Švica 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Lestvica: 1. Kanada 19 točk, 2. ZDA 16, 3. Finska 15, 4. Slovaška 15, 5. Francija 9, 6. Švica 6, 7. Belorusija 3, 8. Kazahstan 1.

Skupina B (Stockholm)

Norveška : Danska 6:2 (0:0, 5:0, 1:2)
Češka : Nemčija 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)
Švedska : Latvija 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Lestvica: 1. Rusija 21 točk, 2. Švedska 18, 3. Češka 14, 4. Norveška 13, 5. Latvija 6, 6. Nemčija 6, 7. Danska 4, 8. Italija 2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.