Četverec deveti po tretjem mestu v malem finalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec so na svetovnem veslaškem prvenstvu v južnokorejskem Čungdžuju zasedli tretje mesto v malem finalu in tako osvojili skupno deveto mesto.
Oglej si celoten članek

Najboljši so bili Italijani pred Nizozemci, ki so Slovence ugnali za osem desetink sekunde. Slovenska četverica je visoke ambicije potrdila že v uvodu in prevzela vodstvo. V drugi četrtini so nato napadli Italijani in si priveslali čoln naskoka ter te prednosti niso več izpustili.

Slovenija je v srednjem delu proge držala drugo mesto, a so jim bile posadke Rusije, Nizozemske in Češke tesno za petami, Kanada je že kmalu odpadla iz boja za vrh. Močan nasprotni veter je podaljšal tekmo za 20 sekund in dal tekmecem več priložnosti za napade. Nizozemci so si uspeli priboriti konico čolna, ostale napade pa je Slovenija, povprečna starost posadke je 22 let in pol, odbila. Medtem, ko je Italija slavila, so tesen boj za drugo mesto dobili Nizozemci.

Finiš se ni izšel

"Vse skupaj se je začelo bolj na pol s tisto kvalifikacijsko tekmo, ki je bila naša prva tekma skupaj, saj smo bili v tej postavi skupaj le en teden. Mislim, da smo v redu stopnjevali iz tekme v tekmo, forma se je začutila že v repasažu in v redu smo končali prvenstvo. Danes so nas sicer malo presenetili Italijani in Nizozemci, slednje smo sicer skušali stisniti v finišu, a se ni šlo. S tem devetim mestom sem zelo zadovoljen in mislim da tudi ostali trije," je tekmo pokomentiral Grega Domanjko.

"Z dvema besedama lahko rečem, da sem zelo zadovoljen s tem svetovnim prvenstvom. Končali smo tam, kjer smo si tudi postavili cilj. Tudi današnjo tekmo smo izpeljali po planu. Žal nam je edino enega mesta, ki smo ga izgubili v neposrednem dvoboju z Nizozemci. Vendar je bilo to v tem trenutku naših sto odstotkov in v tem nasprotnem vetru se kaj več ni dalo narediti. Lahko rečem, da smo vsi skupaj zelo zadovoljni," pa je dodal Gašper Fistravec.

Težje posadke v prednosti

"Nastop je bil v maksimalnih mejah njihove trenutne pripravljenosti. V načrtu smo sicer imeli, da gremo proti prvemu mestu, vendar pa to tretje mesto ne pomeni slabe izvedbe, saj se brez napadalne taktike stvar ne bi izšla. V sami tekmi so se kot nekoliko močnejši izkazali Italijani, zato je bilo realno dosegljivo le drugo mesto," se je glasila strokovna ocena selektorja Miloša Janše.

"Tekma je bila v zanje kar precej neugodnih razmerah, saj je pihal kar močan nasprotni veter, naša posadka pa je relativno lahka. Težje posadke so imele prednost, vendar so se naši skušali držati dogovorjene taktike, priti v ospredje, braniti položaj in finiširati. Če odračunam Italijane, je bila ta taktika v celoti izvedena in to je po moji oceni zelo dobra osnova za nadaljnji razvoj te discipline v Sloveniji. Poleg teh štirih oziroma petih, ki so sodelovali tukaj, je še kakšen kandidat in po tej plati mislim, da imamo dobro perspektivo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.