Chelsea drži vrh, poškodba Coutinha

Foto: EPA
Foto: EPA
V elitni angleški ligi so tri vodilne ekipe vpisale nove zmage.
Oglej si celoten članek

Osrednji obračun kola je bil odigran na stadionu Stamford Bridge, kjer je Chelsea Tottenhamu zadal prvi poraz v sezoni (2:1) in zadržal prvo mesto, pred Manchester Cityjem in Liverpoolom ima točko prednosti.

V prvem polčasu londonskega derbija so bili boljši gostje in v 11. minuti tudi povedli po močnem strelu Christiana Eriksena. Nekaj zapravljenih priložnosti se je Tottenhamu maščevalo ob koncu prvega polčasa, ko je s fantastičnim zadetkom izenačil Pedro.

Na začetku drugega polčasa je odločilni zadetek padel po pobegu Diega Coste na levi, pred vrati pa je efektno zaključil Victor Moses. Do konca so Blues zanesljivo držali prednost.

Man City do preobrata

Kot prvi v 13. kolu je do svojega kompleta točk prišel Manchester City, ki je v gosteh premagal Burnley (1:2). Domači so sicer povedli z izjemnim volejem Deana Marleya, toda gostje so prek Sergia Agüera še pred koncem prvega polčasa zasluženo izenačili, v 60. minuti pa je po komični reakciji Burnleyeve obrambe Argentinec zadel še drugič in prinesel zmago.

Visoko ceno je za svojo zmago nad zadnjeuvrščenim Sunderlandom (2:0) plačal Liverpool. Že v prvem polčasu si je namreč nogo grdo zlomil Philippe Coutinho, kljub temu pa so Reds prek Divocka Origija in enajstmetrovke Jamesa Milnerja v zaključku tekme zlomili "črne mačke".

Šokantna tekma v Walesu

Hull City in West Brom sta si razdelila plen (1:1), do točke je z enajstmetrovko v sodnikovem dodatku doma proti Middlesbroughju prišel tudi aktualni prvak Leicester City (2:2).

Pravo točo golov so videli gledalci v Swanseaju, kjer so domačini v šokantni tekmi ugnali Crystal Palace (5:4). Domači so v drugem polčasu vodili že s 3:1, nato po koncu rednega dela zaostajali s 3:4, po dveh golih Fernanda Llorenteja pa so odnesli vse tri točke.

Premier League, 13. kolo:

Chelsea - Tottenham 2:1 (1:1)
Pedro 45., Moses 51.; Eriksen 11.

Burnley - Manchester City 1:2 (1:1)
Marney 14.; Agüero 37., 60.

Liverpool - Sunderland 2:0 (0:0)
Origi 75., Milner 91./11m

Hull City - West Brom 1:1 (0:1)
Dawson 72.; McAuley 35.

Leicester City - Middlesbrough 2:2 (1:1)
Mahrez 35./11m, Slimani 94./11m; Negredo 13., 71.

Swansea City - Crystal Palace 5:4 (1:1)
Sigurdsson 36., Fer 66., 68., Llorente 91., 93.; Zaha 19., Tomkins 75., Cork 82./ag, Benteke 84.

Nedelja:
Watford - Stoke City
Arsenal - Bournemouth
Manchester United - West Ham United
Southampton - Everton

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.