Chelsea po podaljšku v finale

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši londonskega Chelseja so prvi finalisti angleškega ligaškega pokala. Na drugi polfinalni tekmi so v podaljšku z 1:0 ugnali Liverpool in se s skupnih 2:1 uvrstili naprej.
Oglej si celoten članek

Jose Mourinho in njegovi izbranci so si konec tedna privoščili izpad v FA pokalu, ko jih je na Stamford Bridgu s 4:2 ponižal Bradford City. Vodilna ekipa Premier League si je zdaj rane delno zacelila z uvrstitvijo v finale precej manj prestižnega ligaškega pokala.

V polfinalu tega tekmovanja se sicer igrata dve tekmi, prva v Liverpoolu se je končala z 1:1. Ker je bilo po 90 minutah v Londonu 0:0, v ligaškem pokalu pa zadetek v gosteh v rednem delu tekme ne prinaša razlike, sta se igrala podaljška. Dvoboj je po prekinitvi v 94. minuti odločil Branislav Ivanović, ki je najvišje skočil v kazenskem prostoru gostov in z glavo po podaji Brazilca Williana zadel za končnih 1:0. Lepo priložnost za izenačenje je sicer še v prvem podaljšku imel Jordan Henderson, a je zgrešil vrata domačih.

To je prvi domači finale Chelseaja po letu 2012. Tekma je sicer poskrbela za kar nekaj kontroverznih trenutkov. Diego Costa je namerno pohodil Liverpoolova nogometaša Emreja Cana in Martina Skrtela, slednji pa je v svojem kazenskem prostoru storil prekršek prav nad Brazilcem s španskim potnim listom, a je sodnikova piščalka ostala nema. Costa je sicer rumeni karton prejel šele v 102. minuti, ko sta si v lase skočila s kapetanom Redsov Stevenom Gerrardom.

Drugi finalist bo znan po tekmi med Sheffield Unitedom in Tottenhamom. Londončani so prvo tekmo dobili z rezultatom 1:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.