Chelsea s petardo izločil City

Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea je na Stamford Bridgu premagal oslabljeni Manchester City (5:1) in si zagotovil vstopnico v četrtfinale pokala FA. Crystal Palace je izločil Tottenham (1:0), West Ham pa Blackburn Rovers (5:1). Arsenal je v soboto remiziral s Hull Cityjem (0:0).
Oglej si celoten članek

Manuel Pellegrini, ki se po koncu sezone poslavlja od trenerskega stolčka Manchester Cityja, je v luči prihajajočega obračuna Lige prvakov spočil Sergia Agüera in Davida Silvo, priložnost v začetni postavi na tekmi najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu pa je dobilo ker pet mladih nogometašev.

Eden od njih, David Faupala, bi v uvodnem delu tekme kmalu poskrbel za vodstvo meščanov, vendar je ustrezno posredoval Thibaut Courtois.

Chelsea ni potreboval dolgo, da je prevzel pobudo na zelenici, in v 35. minuti je prvi gol za modre dosegel Diego Costa. Gostje so izenačili z golom Faupale.

Willian je v 48. minuti povišal na 2:1, pet minut kasneje je zabil še Gary Cahill. Eden Hazard je v 67. minuti zadel za 4:1, minuto pred koncem pa se je med strelce vpisal še rezervist Bertrand Isidore Traore.

Uvrstitev med najboljših osem so si že zagotovili Reading, ki je premagal West Bromwich (3:1), Watford, ki je bil boljši od Leeds Uniteda (1:0), Everton, ki je napredoval na račun AFC Bournemoutha (2:0) ter omenjeni West Ham, Crystal Palace in Chelsea.

Arsenal se bo še enkrat pomeril s Hull Cityjem, v ponedeljek pa bo na sporedu še tekma Shrewbury Town/Manchester United.

FA pokal, osmina finala:

Blackburn : West Ham United 1:5 (1:2)
Tottenham : Crystal Palace 0:1 (0:1)
Chelsea : Manchester City 5:1 (1:1)

odigrano v soboto:
Arsenal : Hull City 0:0
Reading : WBA 3:1 (0:0)
Watford : Leeds United 1:0 (0:0)
Bournemouth : Everton 0:2 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.