Chelsea s petimi točkami naskoka

Foto: EPA
Foto: EPA
V londonskem derbiju je bil Chelsea z 2:0 boljši od Arsenala. Manchester United je doma ugnal Everton z 2:1.
Oglej si celoten članek

V dvoboju do tega kola še neporaženih ekip je Chelsea na Stamford Bridgu zasluženo premagal Arsenal. Obe ekipi si na zelo borbeni tekmi nista priigrali veliko priložnosti, gostitelji pa so povedli z zadetko Edena Hazarda iz enajstmetrovke. Belgijec si je sam priigral najstrožjo kazen, ko ga je po predhodnem slalomu šele v kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Laurent Koscielny. 

Arsenal je poizkušal izvleči vsaj točko, a se je večina njegovih akcij končala pred šestnajstercem domačih, ki so znova blesteli v defenzivnih nalogah. Topničarji so v drugem polčasu zahtevali igranje z roko Cesca Fabregasa, ki roki ni imel ravno ob telesu, a je piščalka sodnika Martina Atkinsona ostala nema. Na drugi strani bi po ostrem predložku v sredino lastna vrata skoraj zatresel Mathieu Flamini, žoga se je po refleksnem posredovanju vratarja Wojciecha Szczęsnyja odbila v kot. Ob rahlem pritisku rdečih pa je v 78. minuti sledila še kontra domačih, Fabregas je preko obrambe Arsenala poslal žogo do Diega Coste, ki je nato zabil še svoj deveti gol v prvenstvu.

De Gea rešil tri točke

Rdeči vragi so na Old Traffordu hitro zagospodarili na zelenici, njihovo premoč pa je v 27. minuti po podaji Juana Mate okronal Angel Di Maria. A v zadnjih minutah prvega polčasa so gostitelji popustili, Everton pa si je priigral enajstmetrovko. To je izvajal sicer izjemno zanesljivi Leighton Baines, ki pa tokrat žoge ni uspel poslati mimo razpoloženega Davida de Gee.

Foto: EPA Radamel Falcao Španec je nato klonil v 55. minuti, ko se je Baines nekoliko odkupil z odlično podajo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Steven Naismith. Karamele so v teh trenutkih zaigrale zelo odločno, vodstvo gostov pa je z izbijanjem žoge z golove črte preprečil Radamel Falcao. Pregrešno dragi Kolumbijec je nato udaril še na drugi strani igrišča. Di Maria je poslal ostro žogo v kazenski prostor, Falcao pa jo je z enim dotikom poslal za hrbet Tima Howarda. Gostje so kasneje znova krenili po izenačenje, de Gea pa se je z neverjetnimi obrambami uzkazal pri dveh poizkusih Leona Osmana, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je izpod prečke potegnil še strel Bryana Ovieda.

Tretja zmaga Liverpoola 

Na Anfieldu je Liverpool uspel slaviti proti West Bromu (2:1), potem ko na preteklih treh prvenstvenih srečanjih Redsi niso zabeležili zmage. Tudi tokrat domači niso blesteli, a so storili dovolj, da so ugnali goste, ki so sicer odlično začeli sezono.

Liverpool si v prvem polčasu ni ustvaril veliko priložnosti, v končnici prvega dela pa je za prednost domačih uspel zadeti Adam Lallana, ki se je tako prvič vpisal med strelce v dresu Redsov. Lallana je zadel po domiselni podaji Jordana Hendersona s peto.

Že v 51. minuti je WBA izenačil. Saido Berahino je prehitel Dejana Lovrena, slednji je gostujočega napadalca zrušil na robu kazenskega prostora in zakrivil dvomljivo enajstmetrovko, ki jo je Berahino izkoristil kar sam. Odločilni zadetek je že pet minut kasneje prispeval Henderson po asistenci Raheema Sterlinga in tako zagotovil miren spanec svojemu trenerju Brendanu Rodgersu.

City ob koncu zlomil odpor Ville

Nogometaši Manchester Cityja so obdržali stik z vrhom lestvice, potem ko so v izdihljajih tekme premagali Aston Villo na gostovanju (0:2). Za zmago gostov sta zadela Yaya Touré v 82. in Sergio Agüero v 88. minuti.

Domačini so se večino tekme branili in pretili iz hitrih protinapadov, aktualni prvaki pa so s težavo prihajali do zaključnih strelov. S prvim golom v sezoni je odpor žilavih domačinov strl Touré, ki je po preigravanju lepo zadel v spodnji kot gola Brada Guzana. Agüero je v 88. minuti vzdržal "duel" z Nathanom Bakerjem in mirno zagotovil tri točke gostom. Guzan je že pred prvim golom nekajkrat rešil Villo, Aleksandar Kolarov je stresel tudi okvir vrat.

"Zame je najbolj pomemben način, na katerega igramo. Imeli smo 70-odstotno posest žoge in si ustvarili veliko priložnosti, kar je opogumljajoče. Igralcem sem dejal, da se bo o zmagovalcu lige odločalo v maju in da šteje vsaka točka. Chelsea bo težko ujeti, to lahko dosežemo le s konstantnimi zmagami," je po tekmi za BBC dejal trener gostov Manuel Pellegrini.

Premier league, 7. kolo:

Hull City : Crystal Palace 2:0 (0:0)
Diamé 60., Jelavić 89.

Leicester City : Burnley 2:2 (2:1)
Schlupp 33., Mahrez 40.; Kightly 39., Wallace 96.

Liverpool : WBA 2:1 (1:0)
Lallana 45., Henderson 61.; Berahino 56./11m

Sunderland : Stoke City 3:1 (2:1)
Wickham 4., Fletcher 23., 79.; Adam 15.

Swansea City : Newcastle United 2:2 (1:1)
Bony 17., Routledge 50.; Cissé 43., 75.

Aston Villa : Manchester City 0:2 (0:0)
Touré 82., Agüero 88.

Manchester United : Everton 2:1 (1:0)
Di Maria 27., Falcao 62.; Naismith 55.  

Chelsea : Arsenal 2:0 (1:0)
Hazard 27./11-m, Costa 78.

Tottenham : Southampton 1:0 (1:0)
Eriksen 40. 

West Ham United : QPR 2:0 (1:0)
Onuoha 5./ag, Sakho 59.

  • Lestvica:
    1. Chelsea 19 točk 
    2. Manchester City 14 
    3. Southampton 13
    4. Manchester United 11
    5. Swansea City 11 
    6. Tottenham 11
    7. West Ham 10
    8. Arsenal 10
    9. Liverpool 10
    10. Aston Villa 10
    11. Hull City 9
    12. Leicester 9
    13. Sunderland 8
    14. WBA 8
    15. Crystal Palace 8
    16. Stoke City 8
    17. Everton 6
    18. Newcastle 4
    19. Burnley 4 
    20. Queens Park Rangers 4

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.