Chelsea šestič prvak Anglije

Foto: EPA
Foto: EPA
Petkov večer je prinesel dokončno odločitev v boju za naslov v angleškem nogometnem državnem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Londonski Chelsea je z zmago pri West Bromu (0:1) šestič v zgodovini kluba osvojil državni naslov. Četa Antonia Conteja si je lovoriko že zagotovila, čeprav bo njen najbližji zasledovalec Tottenham igral še tri tekme.

Do zmage pri WBA so Londončani prišli povsem zasluženo, celotno tekmo so bili boljši, tri točke pa so osvojili s poznim zadetkom rezervista.

Že v prvem polčasu so imeli gostje pobudo in si pripravili nekaj lepih priložnosti, najbližje vodstvu je bil Cesc Fàbregas.

Tudi drugi polčas je prinesel prevlado Chelseaja, Fàbregas in Victor Moses sta bila centimetre oddaljena od zadetka. WBA je močno zapretil v dveh protinapadih, Londončane bi lahko užalostil Nacer Chadli, toda bil je nenatančen.

Odločitev je padla v 82. minuti. Michy Batshuayi, ki je vstopil le nekaj minut prej, je podajo Césarja Azpilicuete preusmeril v mrežo in s svojim drugim ligaškim golom sezone poskrbel za delirij na gostujočih tribunah in potrditev naslova.

Premier League, 37. kolo:

West Brom - Chelsea 0:1 (0:0)
Batshuayi 82.

Everton - Watford 1:0 (0:0)
Barkley 56.

Sobota:
Manchester City - Leicester City
Sunderland - Swansea City
Middlesbrough - Southampton
Bournemouth - BurnleyStoke City - Arsenal

Nedelja:
Crystal Palace - Hull City
West Ham United - Liverpool
Tottenham - Manchester United

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.