Chelsea pod drobnogledom zaradi rasizma

Foto: Epa
Foto: Epa
Navijači londonskega kluba so poskrbeli za nov škandal.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza Uefa je sprožila disciplinski postopek zoper angleški klub Chelsea zaradi domnevnih rasističnih in antisemitskih izpadov privržencev londonskega ekipe na tekmi evropske lige proti madžarski ekipi MOL Vidi, ki je bila 13. decembra na stadionu Ferencvarosa v Budimpešti (2:2).

Man Utd José Mourinho izgubil službo

Po poročanju britanskih medijev je manjša skupina privržencev Chelseaja na tej tekmi zapela pesem z žaljivo antisemitsko vsebino o svojih mestnih tekmecih iz Tottenhama, ki ima številno judovsko bazo svojih privržencev.

Uefa pričakuje, da bo preiskavo o tem končala do sredine januarja prihodnje leto.

To je že druga huda obtožba na račun Chelseaja v zelo kratkem času. Pred dnevi je postopek zoper klub iz zahodnega dela Londona sprožila tudi angleška nogometna zveza (FA) zaradi incidenta na tekmi z Manchester Cityjem, ko so privrženci Chelseaja na rasni osnovi žalili temnopoltega napadalca Cityja Raheema Sterlinga.

Vrag odnesel šalo Čeferin zažugal AC Milanu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.