Chicago nadigral tudi Philadelphio

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lanski finalisti, hokejisti Chicago Blachawks, tudi letos že kažejo kandidaturo za visoka mesta. V svoji peti tekmi so zabeležili četrto zmago, s 4:0 so ugnali Philadelphio. Vprašanje zmagovalca je bilo praktično rešeno že v prvi tretjini, po kateri so vodili s 3:0.
Oglej si celoten članek

Junak tekme v Chicagu je bil Patrick Kane, ki je dosegel dva gola, oba, ko je imela njegova ekipa igralca več na ledu. Chicago je doslej le enkrat izgubil, a šele po kazenskih strelih. Brez poraza po rednem delu sta poleg Chicaga zaenkrat še Washington in Nashville. Slednji na domačem igrišču v 60 minutah ni zlomil odpora Arizone, tudi v podaljšku ni bilo gola, tako da je bila tekma odločena po kazenskih strelih, odločilnega za 4:3 je zadel Ryan Ellis.

New York Rangers so v derbiju sosedov po podaljšku premagali New Jersey Devils. Tekmo je odločil Kevin Klein, med strelce pa se je spet vpisal tudi Rick Nash, ki je dosegel že osmi gol v sezoni, tako da ima na lestvici strelcev že tri gole prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Eden izmed njih je Tyler Seguin, ki pa vodi na razpredelnici igralcev z največjim številom točk. Tokrat je k zmagi Dallasa proti Vancouvru, izid je bil 6:3, prispeval gol in podajo. Dva gola pa je dosegel Erik Cole.

Kosmatinci odpravili Morske pse 

Boston je s 5:3 ugnal San Jose, še pred zadnjo tretjino je bil v zaostanku. Še boljšo tretjino kot Boston zadnjo je imel Toronto, ki je na gostovanju pri Islandersih iz New Yorka v drugi tretjini dosegel štiri gole, dva izmed njih je prispeval Phil Kessel. To je bilo seveda dovolj za zanesljivo zmago (5:2).

Winnipeg je s 3:1 ugnal Carolino, na drugih tekmah pa je zmagovalca odločil podaljšek. Montrealu, ki ima trenutno največ točk v ligi (12) je domačo zmago proti Detroitu priboril David Desharnais, Floridi zmago v Denverju Brad Boyes, Tampi pa točki v Calgaryju pa Čeh Ondrej Palat.

Liga NHL:

Boston Bruins : San Jose Sharks 5:3
New Jersey Devils : New York Rangers 3:4*
New York - Islanders : Toronto Maple Leafs 2:5
Montreal Canadiens : Detroit Red Wings 2:1*
Nashville Predators : Arizona Coyotes 4:3**
Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 3:1
Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 4:0
Dallas Stars : Vancouver Canucks 6:3
Colorado Avalanche : Florida Panthers 3:4*
Calgary Flames : Tampa Bay Lightning 1:2*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strrelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.