Chicago po 18 letih v finalu

Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose Foto: Žurnal24 Chicago Blackhawks prvak Zahod NHL San Jose
Hokejisti Chicaga so po 18 letih spet v igri za naslov prvaka lige NHL. V četrti tekmi konferenčnega finala so proti San Joseju dosegli še četrto zmago, tokrat so bili boljši s 4:2.
Oglej si celoten članek

V četrti tekmi konferenčnega finala so Chicago Blackhawks proti San Jose Sharksom dosegli še četrto zmago, tokrat so bili boljši s 4:2, in se uvrstili v boj za Stanleyjev pokal, kjer bodo čakali na boljšega v obračunu med Philadelphio Flyers in Montreal Canadiens (3:1). Novi junak hokejskega Chicaga je Dustin Byfuglien. Na tretji tekmi je dosegel odločilni gol v podaljšku, tokrat je poskrbel za vodilni zadetek v zadnji tretjini, ki se je izkazal za odločilnega za veliko zmago. "Velika čast je biti v finalu lige NHL in se boriti za Stanleyjev pokal. Na poti do finala smo premagali zelo dobro ekipo," je po tekmi dejal Byfuglien in skromno pojasnil svoj prispevek k zmagi: "Samo čakal sem pred golom s pripravljeno palico, Kane pa mi je odlično podal."

Ta akcija sedem sekund pred koncem Chicagove številčne prednosti v 54. minuti je dokončno pokopala upe San Joseja. Morski psi so v serijo prišli kot favoriti, zdaj pa so se morali posloviti brez ene same zmage. Čeprav so preobrati po zaostankih z 0:3 v ameriških poklicnih ligah izredno redki, je gostom na začetku tekme kazalo dobro. Z zadetkoma Logana Coutura in Patricka Marleauja so sredi druge tretjine vodili z 2:0. A že do konca drugega dela je bil Chicago spet v igri po golih Brenta Seabrooka in Dava Bollanda, po vodilnem zadetku Byfugliena pa je piko na i postavil Kris Versteeg z zadetkom v prazen gol v zadnji minuti. "Samo štiri tekme so bile, ampak zdelo se mi je kot cela večnost," pa je pot do finala opisal kapetan Chicaga Jonathan Toews.

Moštvo Blackhawks ima priložnost, da se znebi slovesa ekipe, ki najdlje v ligi čaka na nov naslov prvaka. Chicago, eden od ustanoviteljev lige (original six), je bil nazadnje najboljši daljnega leta 1961. O tem, kako odločni in željni lovorike so hokejisti Chicaga, priča poteza branilca Duncana Keitha: po udarcu s palico je ostal brez nekaj zob, a se je po "hitrem servisu" kmalu spet vrnil na klop in pomagal soigralcem do konca dvoboja. "Če bo to pomagalo do novih zmag v končnici, sem pripravljen žrtvovati vse svoje zobe," je o tem dejal Keith.

Liga NHL, finale Zahoda:

Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 4:2  /4:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.