Chicago po podaljšku do izenačenja v zmagah

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na vseh dvobojih, med Dallasom in Anaheimom, Columbusom in Pittsburghom ter Chicagom in St. Louisom, je izid v zmagah zdaj izenačen na 2:2. Danes so bili uspešni igralci Columbusa po podaljšku (4:3), Chicaga prav tako po podaljšku (4:3) ter Dallasa (4:2).
Oglej si celoten članek


Zmago je Chicagu v 12. minuti podaljška zagotovil Patrick Kane, ki je pred tem zadel že za 2:0 v rednem delu. V Chicagu so si oddahnili, saj je njihov zvezdnik zaradi poškodbe noge manjkal na zadnjih 12 tekmah rednega dela, zdaj pa se vrača v formo. "Na vsaki tekmi mi gre nekoliko bolje. In verjamem, da bom na vsaki naslednji tekmi še boljši," je bil po doseženem zadovoljen Kane.

Branilci naslova so sicer zapravili zgodnje vodstvo z 2:0, za kar ima zasluge tudi Vladimir Tarasenko, ki je za Blues zadel dvakrat. Kako izenačena je bila tekma, priča tudi podatek o obrambah – tako domači vratar Corey Crawford kot gostujoči Ryan Miller sta zbrala 30 obramb.

Columbus od 0:3 do zmage

Mož odločitve na tekmi v Columbusu je bil Nick Foligno, ki je zadel v tretji minuti podaljška, potem ko je Brandon Dubinsky izenačil le 24 sekund pred koncem. Pravzaprav je domačim uspelo narediti popoln preobrat, saj so Pingvini v 11. minuti po zadetkih Craiga Adamsa, Chrisa Kunitza in Jamesa Neala vodili že s 3:0. Toda Columbus je pozabil na pet porazov s Pittsburghom v rednem delu, že v prvi tretjini je znižal Boone Jenner, Ryan Johansen pa je v drugi poskrbel za gol priključka.

Zvezde živcirajo Račke

Tudi v Dallasu so gledalci videli preobrat. Racmani so po prvem delu vodili z 2:0, a vodstva niso znali obdržati. Po dva gola zvezd v drugi in tretji tretjini, na koncu sta bila uspešna Cody Eakin in Alex Goligoski, sta odnesla zmago in stvari postavila v izhodišče, čeprav so pri Anaheimu, najboljši ekipi zahodne konference, verjetno pričakovali lažje delo v uvodnem krogu končnice.

Liga NHL (končnica), 1. krog:

Vzhod:
Columbus Blue Jackets : Pittsburgh Penguins 4:3*  /2:2/

Zahod:
Dallas Stars : Anaheim Ducks 4:2  /2:2/
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 4:3*  /2:2/

* – po podaljšku
/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.