Chievu kazen 80.000 evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Italijanski nogometni prvoligaš Chievo bo moral plačati 80 tisoč evrov kazni, ker so mu oblasti dokazale vpletenost v škandal z nameščanjem izidov v italijanskem nogometu.
Oglej si celoten članek

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je Chievo kaznovala zaradi povezanosti s svetovalcem Stefanom Bettarinijem, ki je bil povezan s kriminalnim podzemljem in nameščanjem izidov.

Devetintridesetletni Bettarini, znani nekdanji nogometaš in televizijski komentator, je sicer vse očitke zanikal. Priznal je, da je stavil na izide nogometnih tekem, vendar pa ni imel stika s tolpami, ki so manipulirale tekme.

Vendar pa Chievo iz Verone ni edini klub, ki mu grozi denarna kazen. Najverjetneje bo v denarnico morala seči tudi Atalanta iz Bergama, zaradi vpletenosti njihovega kapetana Cristiana Donija v afero pa ekipi grozi tudi selitev v drugo ligo. Zaslišanja pred disciplinsko komisijo FIGC so se začela danes in so plod večmesečnih preiskav glavnih akterjev omenjenega škandala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.