Cibona in Džile korak bližje eliti

Foto: EPA
Foto: EPA
V Evroligi sta na voljo še dve mesti, zanj pa se je na dveh kvalifikacijskih turnirjih pred četrtkom potegovalo 16 ekip. Korak bližje do nastopa v elitnem razredu evropske košarke so prišli igralci Cibone, zmagal pa je tudi nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić.
Oglej si celoten članek

Zagrebški volkovi so na prvi tekmi v Vilni premagali francoskega predstavnika Cholet (77:70). Pri Ciboni je bil najboljši Američan Antwain La'mar Barbour, ki je v svojo statistiko vpisal 16 točk in po tri skoke ter podaje. Mejo desetih doseženih točk so pri zmagovalcih presegli še Demonte Harper (13), Damjan Rudež (11) in Brian Chase (10).

V večerni tekmi je domači Lietuvos Rytas zaigral proti podgoriški Budućnosti. Ob polčasu je četa Aleksandra Džikića, nekdanjega trenerja Uniona Olimpije in v minuli sezoni tudi Krke, vodila le s 40:32, v zadnji četrtini pa so Litovci dotolkli Črnogorce. Ob visoki zmagi s 83:64 je 17 točk dosegel Renaldas Seibutis. Zmagovalca obeh dvobojev se bosta srečala v soboto.

V kvalifikacijski skupini A se bosta v petek pomerila še grški PAOK in turški Galatasaray, za slednjega bo zaigral tudi kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič ter francoska predstavnika Gravelines in Asvel. Za Asvel bi lahko v nadaljevanju sezone, do konca lockouta v ligi NBA, zaigral tudi sloviti Tony Parker. Ta je pripravljen sam plačati zavarovanje svoje pogodbe v ligi NBA in s tem prestopiti v francoski klub.

V kvalifikacijski skupini B, kjer naj bi se zmagovalec v evroligaški skupini D pomeril tudi z Olimpijo, se je med najboljše štiri že prebila berlinska Alba. Ta je z 82:60 nadigrala latvijsko moštvo VEF Riga. V Charleroiju sta moči merila še Belgacom Spirou in ukrajinski BC Donetsk, v povsem izenačenem dvoboju pa so se zmage veselili Belgijci (61:59). Pri zmagovalcih se je najbolj izkazal nekdanji košarkar Olimpije Čeh Jiri Welsch.

V petek bodo zaigrali ruski Himki, ki velja za favorita te skupine, in poljski PGE Turow ter češki Nymburk in turški Banvit.

 

Kvalifikacije, skupina A

Cibona : Cholet                              77:70
Barbour 16, Harper 13; Battle 23, Causeur 14

Lietuvos Rytas : Budućnost              83:64
Seibutis 17, Rice 16; Vučević 18, Ivanović 14

 

Kvalifikacije, skupina B

Alba Berlin : VEF Riga                    82:60
Staiger 15, Wood 13; Janicenoks 12, Valters 10

Belgacom Spirou : BC Donetsk       61:59
Welsch 13, Hamilton 10; Lee 13, Radenović 11

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.