Cilenšku zadnji reli sezone

Foto: Žurnal24 Kdo bo po 16 hitrostnih preizkušnjah na reliju Saturnus zmagoslavno dvignil roke
Tomislav Cilenšek (Subaru Impreza) je zmagovalec zadnjega relija letošnje sezone državnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Na reliju Hella, ki je ta konec tedna potekal v okolici Ljubljane in Zasavju, je drugo mesto osvojil Miha Jezeršek (Mitsubishi Lancer EVO IX) z več kot dvema minutama zaostanka, tretji pa je bil Aleks Humar (Citroen C2 R2).

Zadnji reli sezone se za favorite ni najbolje končal. Državni prvak Tomaž Kaučič se je, potem ko si je naslov zagotovil že na predzadnji dirki v Postojni, odločil za menjavo vozila. Namesto Subarujeve Impreze se je na Hello podal z enakim orožjem kot ga imajo njegovi tekmeci v vrhu tekmovanj za DP. Toda z Mitsubishijem EVO IX ni videl cilja. Zadnji dan relija Hella je dirkače popeljal v okolico Ljubljane, kjer je bilo na sporedu še zadnjih šest "brzincev" letošnje sezone (po trikrat Janče in Metnaj), pa je vse kazalo na uspeh Klemenčiča. Svoje vodstvo je v deževnih razmerah obdržal, čeprav se mu je Cilenšek približal že na 15 sekund. A na koncu niti 24 sekund naskoka po predzadnji HP ni bilo dovolj, saj je prav v zadnji HP njegov Mitsubishi obstal in Cilenšek je imel odprto pot do zmage. Na koncu se je uspeha veselil z velikansko prednostjo, saj je Miha Jezeršek na drugem mestu zaostal že 2:12 minute, tretji pa je bil Humar z zaostankom 3:40 minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.