Čilić ustavil nalet Kavčiča v dveh nizih

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je nastope na turnirju ATP v Zagrebu z nagradnim skladom 467.800 evrov zaključil v četrtfinalu. Boljši je bil prvi nosilec turnirja in dvanajsti igralec na svetu Hrvat Marin Čilić, ki je zmagal s 6:3 in 7:6.
Oglej si celoten članek

Navkljub porazu 25-letni Blaž Kavčič zadovoljen zapušča hrvaško prestolnico, saj se je z zmago v slovenskem derbiju prvega kroga proti Aljažu Bedenetu in nato odmevnem uspehu proti Ciprčanu Marcosu Baghdatisu četrtič v karieri prebil med osem najboljših na turnirjih ATP (Bastad, Beograd, Chennai). Za to je prejel dobrih 12.000 evrov nagrade in novih 45 točk ATP, s katerimi bo za nekaj mest izboljšal dosedanje 83. mesto.

Kavčič je dvoboj proti leto mlajšemu tekmecu začel v krču, tako da je Marin Čilić zlahka prišel do dveh odvzemov servisa in vodstva 1:0 v nizih. V drugem se je Kavčič veliko bolje upiral in z "breakom", ko je Čilić serviral za končno zmago, odločitev o zmagovalcu prestavil na podaljšano igro. Imel je realno priložnost za izenačenje na 1:1, saj je povedel 5:3, vendar je nato Čilić odlično odigral nadaljnje točke in tako po Gregi Žemlji v drugem krogu ugnal še drugega Slovenca na poti do svojega tretjega naslova v Zagrebu.

Kavčič je bil na dan četrtfinalnega obračuna vpleten v pisanje enega od hrvaških spletnih portalov, ki je trdil, da so uslužbenci ATP slovenskemu reprezentantu v Zagrebu odvzeli prenosni računalnik in odprli preiskavo zaradi suma o sodelovanju pri športnih stavah. Kavčič je navedbe zanikal in na Twitter priložil fotografijo računalnika ter zapisal:

"Še vedno ima svoj računalnik in dela odlično. Pravkar sem si na njem ogledal nadaljevanko. Očitno lahko novinarji dandanes počnejo, kar jim paše."

ATP Zagreb, četrtfinale, rezultat:

Marin Čilić (Hrv/1) : Blaž Kavčič (Slo) 6:3, 7:6 (5).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.