Čilić zanika: Nisem hlinil poškodbe

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaški tenisač Marin Čilić se je odzval na navedbe Mednarodne teniške zveze (ITF), da je zaradi pozitivnega dopinškega testa hlinil poškodbo.
Oglej si celoten članek

Hrvat Marin Čilić je zaradi poškodbe kolena odpovedal nastop v drugem kolu turnirja v Wimbledonu, nato pa se je izkazalo, da je bil hrvaški tenisač pozitiven na dopinškem testu. Mednarodna teniška zveza (ITF) mu je izrekla devetmesečno prepoved nastopanja, čeprav Hrvat vztraja, da se ni posluževal prepovedanih substanc.

ITF Čilića obtožuje, da je v Londonu hlinil poškodbo kolena in se s tem izognil negativni publiciteti. Hrvaški tenisač je tudi te obtožbe ostro zanikal.

Pismo Marina Čilića

''Čeprav ne smem komentirati primera, dokler se ne zaključi postopek na Arbitražnem sodišču za šport, se želim dotakniti zapisov v medijih, ki namigujejo, da sem v Wimbledonu hlinil poškodbo. Rad bi poudaril, da sem imel resnično poškodovano koleno. Na turnir sem prispel poškodovan, med prvim obračunom pa se je stanje še poslabšalo. Turnirski zdravniki so mi pregledali koleno pred in po prvem obračunu. Medicinska dokumentacija, ki sem jo prejel, dokazuje, da je bilo koleno v slabem stanju, zato bi z nadaljnjim igranjem tvegal poškodbo.
Foto: EPA marin čilić Kljub temu sem želel nadaljevati, saj gre za turnir, ki mi veliko pomeni. Takrat sem izvedel, da mi lahko izbrišejo vse rezultate, zato ni imelo smisla, da še naprej tvegam poškodbo in nekomu drugemu onemogočim, da se uvrstil naprej. Zato sem se odločil, da se umaknem s turnirja in sprejem začasno prepoved, dokler se situacija ne razreši. Ne vem, kaj drugega bi lahko storil.

Nato sem odpotoval v Monte Carlo na poseg na kolenu, nekaj dni kasneje pa na nogo nisem mogel niti stopiti.

Upam, da razumete, da o primeru ne morem podati nikakršne uradne izjave, saj postopek še teče. Prav tako še nisem imel priložnosti, da bi stvari pojasnil Mednarodni teniški zvezi, zato bi bilo preuranjeno, če bi o tem govoril, preden bi izkoristil svojo pravico do zaslišanja. Upam, da razumete.

Nestrpno čakam zaključek postopa, da bom lahko odgovoril na vsa vprašanja, ki so mi bila zastavljena. Hvala vam za potrpljenje.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.