Cilj izpolnjen, pot do raja še dolga

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenska reprezentanca v futsalu je izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom na prvi del kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

V predkvalifikacijski skupini 2 v Skopju je futsalska reprezentanca Slovenije zasedla prvo mesto in se zanesljivo uvrstila v drugi del kvalifikacij. V tretjem, zadnjem kolu je premagala Kosovo (7:1).

Izbranci Andreja Dobovičnika, ki so za napredovanje potrebovali točko, so se v prvem delu mučili s tekmecem. V 4. minuti so se znašli v zaostanku, šele v 19., predzadnji minuti prvega dela je Igor Osredkar izenačil. Ko je Kristijan Čujec ob koncu 23. minute dosegel vodilni gol, pa jim je steklo. Na 3:1 je povišal Rok Mordej (26.), na 4:1 s svojim drugim golom Osredkar (28.), na 5:1 Žiga Čeh (35.), svoj drugi gol je dosegel tudi Čujec (36.), prvo mesto pa je Sloveniji v zadnji, 40. minuti zagotovil Teo Turk.

Slovenci so po dveh zmagah in remiju na koncu imeli boljšo gol razliko od drugouvrščenih Ukrajincev, ki so danes s 5:1 premagali Severno Makedonijo.

SP 2020 Slovenija na pragu napredovanja v naslednji krog

V zadnji del kvalifikacij potujeta prva in druga ekipa skupine, tretja in četrta pa v dodatne kvalifikacije za Euro 2022. Svetovno prvenstvo, na katerem Slovenija še ni igrala, bo prihodnje leto v Litvi, iz Evrope se bo na SP 2020 uvrstilo šest reprezentanc.

Kvalifikacije za SP (skupina 2), 3. kolo:

Slovenija - Kosovo 7:1 (1:1)
Ukrajina - Severna Makedonija 5:1 (4:0)

LESTVICA:
1. Slovenija 7
2. Ukrajina 7
3. Kosovo 3
4. Severna Makedonija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.