Cilj Matavža je Italija ali Španija

Foto: Žurnal24
Tim Matavž je resen kandidat za potnika na svetovno prvenstvo, saj mu gre na Nizozemskem v dresu Groningena izvrstno od nog. S ponudbami iz večjih klubov se ne obremenjuje.
Oglej si celoten članek

Tim Matavž v zadnjem času na Nizozemskem redno trese mreže. Nazadnje je za svoj Groningen zadel proti velikanu, PSV iz Eindhovna. V prvenstvu se je njegovih golov do zdaj nabralo že 12, dva zadetka pa je zabil tudi v pokalnem tekmovanju. Da selektor Matjaž Kek budno spremlja njegove igre, je logična posledica. Ob podobnem nadaljevanju sezone bodo prišle tudi ponudbe iz močnejših lig.

Mladi reprezentant je kariero pri šestih letih začel v Biljah. Leta 2004 je sledila selitev k Hitu Gorici. V sezoni 2006/07 je za vrtnice zabil 11 golov in že pri 18 letih podpisal za Groningen. Ta ga je posodil v Emmen, v zadnjem času pa je eden najpomembnejših členov trenerja Rona Jansa. Številni strokovnjaki mu napovedujejo veliko kariero.

 

Izboriti si Evropo

"Nihče iz kluba mi ni rekel, da imam kakšne ponudbe. Mogoče so … Povsem sem osredotočen na Groningen, kjer želim uspešno končati sezono in se uvrstiti v evropsko tekmovanje," z Nizozemske sporoča 21-letni Primorec, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z Groningenom še za dve leti. To pa ne pomeni, da nima visokih nogometnih ambicij. "Najbolj sta mi po godu španska in italijanska liga in nekoč si želim zaigrati tam," še dodaja Tim, ki mu ni žal, da je že v rosnih najstniških letih odšel v ligo, kjer se igra veliko hitreje kot v Sloveniji.

Kek skrbi za motivacijo

Uradnega nastopa za slovensko A-reprezentanco Matavž nima, čeprav je že sodeloval na reprezentančnih akcijah. Je Matjaž Kek v zadnjem času zavrtel njegovo številko? "Da, pred kratkim sva se slišala. Dejal je, da spremlja moje igre. To je velika motivacija za moj nadaljnji napredek. Če bo selektor menil, da lahko pomagam reprezentanci … Vpoklic ni odvisen od mene. Moja naloga je le to, da dobro odigram v Groningenu," si z reprezentančnim pozivom ne beli glave bratranec Etiena Velikonje, še enega napadalnega upa.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.