Cime: Naj Olimpija ponovi zmago s 4:1

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nekdanji zmajček Sebastijan Cimerotić pred jutrišnjim velikim nogometnim derbijem med Olimpijo in Mariborom upa na ponovitev zmage zeleno-belih z jesenskega dela prvenstva, ko so bili od vijolic boljši s 4:1.
Oglej si celoten članek

"Upam, da bo Olimpija zmagala, to je še vedno moj klub. Veliko bo odvisno tudi od motivacije. Olimpija bo prav gotovo motivirana, v Mariboru pa govorijo, da so državni prvaki, a se jim bo zagotovo šlo za prestiž," pravi Sebastijan Cimerotić, ki se najraje spominja derbija iz leta 2004, ko je za zmago Ljubljančanov v Ljudskem vrtu s 3:0 dosegel dva gola.

Olimpija je v spomladanskem delu prvenstva v treh tekmah zmagala trikrat, Maribor dvakrat, a so slednji že v zadnji tekmi proti Muri, ki so jo pred domačimi navijači dobili s 3:1, nakazali dvig forme. "Po pravici povedano zelo slabo spremljam slovensko ligo. Ne vem, komu bi dal prednost glede igralskega kadra. Če gledamo spomladanski del prvenstva, je Olimpija bolj samozavestna, za nameček igrajo pred domačimi navijači, to morajo izkoristiti in zmagati," pravi Cimerotić, ki je nekaj besed namenil tudi od spomladanskega dela naprej novemu trenerju na klopi Olimpije Bojanu Prašnikarju.

"Z Bojanom sem že večkrat sodeloval, tako pri Olimpiji kot pri reprezentanci. Je avtoritativna oseba. Pri njem preživijo samo tisti, ki so močni. Njegove priprave so super težke. To se pozna ob koncu prvenstva, ko druge ekipe padejo, pod Prašnikarjem pa so nogometaši psihično in fizično še vedno močni. Zelo dobra poteza Olimpije. Kot slišim od drugih, je cilj letos osvojiti drugo mesto, prihodnje leto pa napasti sam vrh lige. To se mi zdi dobro," dodaja Cime, ki si tekme ne bo ogledal, saj ima v tem času trening. Kruh si služi pri avstrijskem četrtoligašu Hermagor.

In kako je zadovoljen z novo sredino? "Zaenkrat smo imeli prijateljske tekme. V nedeljo se začne prvenstvo. Moti me, ker je izredno groba liga. To je zelo hudo. Bomo videli, kako bo," pojasnjuje nekdanji slovenski reprezentant in zaprisežen navijač Olimpije, ki pa si po sporu s klubom pred časom v živo še ni ogledal nobene tekme. "Normalno, da mi ni vseeno, še posebej zaradi načina, kako smo šli narazen. Rad bi videl, da se te stvari uredijo, saj je Olimpija moj klub, veliko sem dal Olimpiji, veliko sem od nje dobil. Upam, da bo v prihodnosti kaj drugače," zaključuje med ljubljanskimi navijači še vedno priljubljeni Cime.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.