Cimetu izziv le Vučinić

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogomet. Udobno se namestite v naslanjač, zaženite svoj računalnik ali priljubljeno igralno konzolo in odigrajte kakšno virtualno nogometno tekmo. Morda ne veste, toda osvajate veliko veščin, ki vam bodo prav prišle tudi na realni zelenici.
Oglej si celoten članek

Tako v predstavitvenem videu prihajajoče videoigre Fifa 2012 namreč govorijo številni nogometaši in trenerji z vsega sveta. Prepričani so, da meje med fikcijo in resničnostjo praktično ni.

"Igranje Fife predvsem pomaga igralcem, ki lahko vidijo igro in razmišljajo o nogometu. Meni kot trenerju daje boljši in lažji pregled nad moštvi, proti katerim igramo, saj so ocene nogometašev in njihovih sposobnosti fantastične," je povedal trener norveškega Moldeja in nekdanji nogometaš Manchestra Uniteda Ole Gunnar Solskjær. Nogometno igrico so resno vzeli tudi pri Manchester Cityju, kjer imajo igralci mladinskega pogona v klubski bazi posebno Fifi namenjeno televizijo. "Gre predvsem za trening sprejemanja odločitev – kdaj podati, kdaj preigravati. To je izjemno pomemben del nogometnega izobraževanja," je razložil glavni trener Cityjeve mladinske šole Scott Sellars.

Lescott razbil Rooneyja

Strah in trepet med nogometaši igračarji je sicer postal branilec angleške reprezentance Joleon Lescott. Z izjemno formo mu je v letošnji sezoni uspelo osmešiti tudi enega od najizkušenejših nogometašev igralcev na svetu Wayna Rooneyja. "Wayne mi je pokazal, kako igrati Fifo, potem pa je učenec postal učitelj. Premagal sem ga 6:0! Aaron Lennon in John Terry sta moji priči," je dejal angleški šampion, a Rooney njegove navedbe še naprej zanika.

Cime: Le sprostitev!

Eden od najslavnejših igralcev videoiger je v Sloveniji prav gotovo Sebastjan Cimerotič. Nogometaš, ki je pred kratkim končal profesionalno kariero, je povedal, da so mu bile videoigre predvsem sprostitev pred tekmami, spomnil pa se je tudi svojega niza nepremagljivosti v slovenski reprezentanci. "Nikoli me niso premagali! Sploh pa sem bil verjetno edini, ki je imel playstation, drugi niso bili tako zainteresirani," je za Žurnal dejal Cimerotič.

Največjega tekmeca je našel za časa igranja pri italijanskem Lecceju. "Z Mirkom Vučinićem sva veliko igrala. Tisto pa je bilo … V karanteni sva oddelala trening, nato pa sva šla v sprintu takoj nazaj v hotel igrat. To so bili derbiji, to je bilo noro! Velikokrat so naju tudi opozorili. On je bil zares trd oreh," je sklenil Cime. Ga upate izzvati?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • d
    09:56 20. Junij 2011.

    Cime, jst te uničm v fuzbalu (Pro evolution soccer 2011). Fife pa res ne špilam ker je preveč arkadna.

  • 23:19 17. Junij 2011.

    "Morda ne veste, toda usvajate veliko veščin, ki vam bodo prav prišle tudi na realni zelenici."<br />Pa ne me basat …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.