Cimos ni dovolil presenečenja

Foto: Žurnal24 Rokometaši Cimosa Slovanu niso dovolili še enega presenečenja.
V derbiju 11. kola 1. MIK lige so rokometaši koprskega Cimosa gostili Slovan, ki je minuli teden presenetil Gorenje. Cimos jim presenečenja tokrat ni dovolil, zmagal je s 35:31.
Oglej si celoten članek
 

MIK 1. liga, 11. kolo

Rudar T. : G. Club 25:38
J. Ormož
: T. Trebnje 29:28
Gorenje : Knauf I. 34:22
C. Koper : Slovan 35:31
SVIŠ P. G. : Prevent 26:29
N. Gorica I. L. : Celje P. L. 24:38

Rokometaši Slovana so na gostovanje v Koper pripotovali še nekoliko pod vtisom zmage s petimi zadetki nad Gorenjem, a se jim Primorci niso pustili. Že do polčasa so si nabrali pet golov prednosti (19:14), ki so jih uspeli zadržati do konca. Za Cimos sta sedemkrat zadela Mrvaljević in Poklar, Skušek pa za Slovan šestkrat. Z zmago se Cimos z Gold Clubom še naprej bori za drugo mesto na lestvici, Slovan pa je s sedmega mesta zdrsnil na deveto. Za presenečenje kola so tokrat poskrbeli rokometaši Jeruzalema iz Ormoža, ki so doma tesno z zadetkom prednosti – odločilni gol je dosegel Bojan Čudič - premagali Trimo Trebnje. Prednost šestih golov za zmago Trima, ki kljub porazu na lestvici MIK 1. lige ostaja na četrtem mestu, očitno ni bila dovolj. Prevent je v derbiju spodnjega dela lestvice v gosteh premagal SVIŠ in skočil na osmo mesto.

V preostalih srečanjih 11. kola favoriti niso imeli večjih težav – prav vsi so tekme končali z zmago. Rudar Trebnje je tako doma moral priznati premoč rokometašem Gold Cluba, ki so visoko slavili s 13 goli prednosti. Tudi Gorenje si tokrat ni želelo neprijetnega presenečenja, doma so z 12 goli prednosti brez težav ugnali škofjeloški Knauf Insulation. Za visoko zmago je bilo odločilnih 18 minut drugega polčasa, v katerih so si z delnim izidom 16:0 Velenjčani priigrali visoko zmago. Sicer pa visoki zmagi Gorenja in Gold Cluba nista bili najvišji v tem kolu. Vodilni na lestvici, rokometaši Celja Pivovarne Laško so dosegli „rekord“ kola – mrežo nasprotnikov iz Nove Gorice so zatresli kar 38-krat in ob koncu tekme imeli 14 golov prednosti. Zanesljiva zmaga pivovarjev je za Novo Gorico Intra Leasing pomenila še en poraz, s katerim Novogoričani ostajajo na dnu lestvice MIK 1. lige.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.