Cimos: "V Romunijo z željo po zmagi"

Foto: Žurnal24 Rokometaši Cimosa bodo prvo tekmo odigrali v Lizboni. (Foto: Barbara Milavec)
Rokometaši koprskega Cimosa so na prvi polfinalni tekmi pokala challenge ugnali Stiinta Bacau s 34:27, v soboto pa jih v mestu na romunsko-moldavski meji čaka povratna tekma, ki se bo začela ob 17. uri.
Oglej si celoten članek

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so papirnati favoriti tega obračuna. Na prvi tekmi v domači Bonifiki so si kljub zelo povprečni predstavi priigrali sedem golov prednosti, glede na številne rezerve znotraj ekipe pa jim je finale praktično na dosegu roke. A koprska zasedba, trenutno vodilna v domači ligi, je kljub temu previdna, na bližnji tekmi se ne bo ozirala na zalogo v golih s prve tekme, njen cilj je nova zmaga in napredovanje v finale, kjer jo čaka boljši iz srbsko-portugalskega klubskega obračuna. Na prvi tekmi je Partizan v Beogradu premagal Benfico s 36:30.

Koprčani so na generalki za mednarodni obračun v gosteh premagali Trebanjce s 30:26, njihov strateg Radojkovič pa je pred odhodom v Romunijo dejal: "Naša ekipa je brez kakršnegakoli podcenjevanja kakovostnejša od romunske, čeprav ima tudi Stiinta svoje dobre strani. Kakovost romunskega rokometa je v vzponu, denarni vložek je čedalje večji, Stiinta pa je dobra ekipa. Nekateri njeni rokometaši so igrali za Constanto, ki je nastopala v Ligi prvakov, a mi zares želimo iti do konca v tem tekmovanju, tako da verjamem, da bodo moji fantje dali vse od sebe tudi na povratni tekmi v Romuniji."

"Mi smo dobra ekipa, z izkušenimi in dobrimi posamezniki. Menim, da moramo povratno tekmo odigrati zbrano in odgovorno ter z željo po zmagi. V tem primeru se bo tekma v Romuniji zagotovo razpletla po naših željah," je pred povratnim dvobojem dejal koprski vratar in občasni slovenski reprezentant Jure Vran. Pravico na povratnem romunsko-slovenskem klubskem obračunu bo v soboto delil madžarski sodniški dvojec Csaba Dobrovits-Peter Tajok, delegat pa bo Grk Panagiotis Antonopoulos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.