Cimos začinil bitko za drugo mesto

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Cimos Koper je z zmago na derbiju kola proti Celju Pivovarni Laško obudil upe po drugem mestu, ki ob koncu sezone prinaša igranje v Ligi prvakov (29:24). Gorenje Velenje z desetimi goli Jureta Dolenca premagalo Krško (31:22).
Oglej si celoten članek

V rokometnem posladku so smetano na koncu pobrali Koprčani, končni razplet v dvorani Bonifika pa je najbolj razveselil Velenjčane. Igralci iz Šaleške doline so po današnjem porazu tekmecev iz bližnjega Celja šest tekem pred koncem državnega prvenstva svojo prednost pred njimi povečali na osem točk, tretjeuvrščeni Koprčani pa nimajo več nobenih možnosti za ubranitev lanskega prvega mesta.

Obe preživeli slovenski ekipi v mednarodnih tekmovanjih - koprska se bo v četrtfinalu Lige prvakov prihodnji teden pomerila s španskim Atléticom Madridom, celjska pa v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev z nemškim Gummersbachom - na Obali nista prikazali navdušujoče predstave, saj je bila to zelo bojevita tekma za vsak košček igrišča. Izbranci domačega stratega Fredija Radojkoviča so bolj ali manj skozi celotno tekmo nadzorovali goste iz mesta ob Savinji. Ti so v prvem polčasu še nekako držali korak z njimi, v nadaljevanju pa nikakor niso mogli izničiti zaostanka treh do štirih golov, ki se jim je "vlekel" skozi celotno srečanje.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Milorad Krivokapić z osmimi in Matjaž Brumen s sedmimi goli, v gostujoči pa sta Luka Žvižej dosegla osem in Nejc Poklar štiri zadetke. Koprska zasedba se bo po današnjem dvoboju povsem posvetila Atléticu, tako da bo naslednjo tekmo igrala šele 5. maja, ko se bo pomerila z mariborskim Branikom, medtem ko bo celjska v sredo, 23. aprila, na domačem igrišču gostila Gorenje Velenje.

Velenjčani brez težav do točk

Izbranci domačega stratega Branka Tamšeta so po pričakovanju osvojili novi točki. Ekipa iz Posavja jim ni bila kos v nobeni prvini, Velenjčani pa so z novo zmago zagotovo zadržali šest točk prednosti pred Celjani, v primeru njihovega poraza na današnji osrednji v Kopru pa ta lahko naraste na nedosegljivih (?) osem točk.

Ose so si hitro priigrale zalogo štirih golov (9:5), nato pa svojo prednost neprestano plemenitile. Tamše je pred naslednjimi in veliko bolj zahtevnimi ter odločilnimi tekmami spočil najbolj obremenjene igralce, v igri mačke z mišjo pa je bil strelsko najbolj razpoložen slovenski reprezentant Jure Dolenec z desetimi goli. V gostujoči zasedbi je Vuk Lazović dosegel štiri zadetke.

Velenjska ekipa se bo v sredo, 18. aprila, v gosteh pomerila s Celjem Pivovarno Laško, zasedbo iz Krškega pa v petek, 20. aprila, na domačem igrišču čaka dvoboj z mariborskim Branikom.

Prva zmaga Mariborčanov

Varovanci Marka Šibile so dosegli prvo zmago v drugem delu državnega prvenstva, na kolena pa so v elitni skupini spravili vselej bojevite dolenjske rokometaše. Tekmo so bolje odprli Trebanjci, ki so si priigrali tri gole prednosti. Na polovici prvega polčasa so jih gostitelji vendarle ujeli in prevzeli pobudo, na velik odmor pa odšli z majhno prednostjo. V začetku druge polovice tekme se je odvijal izenačen boj, po dobrih obrambah Gregorja Čudića - na koncu je zaustavil 16 strelov - pa so si Mariborčani priigrali prednost treh golov in do konca izenačenega dvoboja nadzorovali Trebanjce.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Marko Tarabochia z osmimi in Mate Svalina s šestimi goli, pri gostih pa sta se izkazala Staš Skube z enajstimi in Miha Zarabec z osmimi zadetki. Mariborska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 20. aprila, ko bo gostovala pri Krškem, Trimo pa bo 28. aprila na domačem igrišču gostil Celje Pivovarno Laško.

1. NLB Leasing liga, skupina od 1. do 6. mesta, 4. kolo:

Gorenje Velenje : Krško 31:22 (16:9)
Dolenec 10 (4), Melić, Medved in Miklavčič 4; Lazović 4, Drugovič, Ferkulj in Ban 3 (1)

Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško 29:24 (15:12)
Krivokapić 8 (4), Brumen 7 (1), Skube 4, Bombač 3; Žvižej 8 (5), Poklar 4, Toskić in Mačkovšek 3

Maribor Branik : Trimo Trebnje 29:27 (14:13)
Tarabochia 8 (5), Svalina 6 (1), Mirković in Kleč 5; Skube 11 (3), Zarabec 8, M. Radelj 3











Skupina od 7. do 11. mesta:

Herz Šmartno : Krka 31:35 (13:19)

Jeruzalem Ormož : Ribnica Riko hiše 29:31 (16:16)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.