Cink v dodatni igri ugnal Watsona

Foto: Žurnal24 Stewart Cink in njegov rojak Tom Watson sta zaznamovala odprto prvenstvo Velike Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Američan Stewart Cink je zmagovalec odprtega prvenstva Velike Britanije v golfu. Cink je v dodatni igri na štiri luknje ugnalč rojaka Toma Watsona.
Oglej si celoten članek

Američan Tom Watson je zamudil izredno priložnost, da postane najstarejši igralec, ki bi zmagal na enem največjih turnirjev v golfu na svetu. Na tretjem "majorju" sezone, odprtem prvenstvuVelike Britanije v Turnberryju, ga je v dodatni igri na štiri luknje ugnal rojak Stewart Cink.

Devetinpetdesetletni Watson, ki je vodil v petek in soboto, je zmago zapravil na zadnji, 72. luknji, ko s kakšnih dveh metrov in pol ni zadel in zadnji dan z 72 udarci dosegel najslabši izid dneva na turnirju. Ob koncu rednega dela tekmovanja si je tako delil prvo mesto s Cinkom, oba sta zbrala po 278 udarcev, dva udarca pod parom in morala v razigravanje, kjer je bil boljši Cink, ki je nedeljski del zaključil z 69 udarci, in osvojil svoj prvi veliki turnir. Le za udarec za najboljšima sta v nedeljo zaostala Britanca Chris Wood in Lee Westwood, pri čemer je bil z nedeljskimi 67 udarci posebej razpoložen Wood.

Največje presenečenje na turnirju pa se je zgodilo že v petek, ko je izpadel ameriški superzvezdnik Tiger Woods. Precej slabše kot lani pa je šlo tudi zmagovalcu tega turnirja v letih 2007 in 2008 Ircu Predraigu Harringtonu, ki je že 138. odprto prvenstvo Velike Britanije v golfu v letu 2009 končal na 65. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.