Ćiro: Če ne bi bilo Mamića, bi postal trener Maribora!

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Po porazu njegove Slobode s Crveno zvezdo smo se pogovarjali z legendarnim trenerjem Ćirom Blaževićem.
Oglej si celoten članek

"S prvim polčasom sem kar zadovoljen. Lahko vam zaupam skrivnost, da sem stavil na razplet prvega polčasa brez zadetkov," je po sredini prijateljski tekmi na koprski Bonifiki proti Crveni zvezdi povedal trener Slobode iz Tuzle Ćiro Blažević.

Legendarni strateg je pred tedni prevzel krmilo bosanskohercegovskega drugoligaša, ki se želi ponovno zavihteti med najboljše v državi. "Trener vseh trenerjev" je svoje moštvo pripeljal na priprave v Koper, v sredo pa je proti nekdanjim evropskim prvakom klonil z 0:3 (0:0). 

"Nekateri fantje v drugem polčasu niso prikazali tega, kar sem pričakoval od njih, res pa je, da je bilo težko igrati skoraj cel drugi polčas z igralcem manj," je dodal 78-letni strateg, ki še vedno z neizmerno energije bodri svojo ekipo.

Vmešal se je Mamić

Blažević je priznal, da zelo spoštuje rezultate Maribora, ki po njegovem mnenju trenutno sodi med najboljše klube z območja nekdanje skupne države. Zaupal nam je celo, da je zelo želel sesti na klop štajerskega velikana: "Morda bi celo prevzel Maribor, a se je vmešal vsepovsod prisotni Zdravko Mamić in Zlatku Zahoviću za trenerja predlagal Anteja Čačića. Če ne bi bilo Mamića, bi postal trener Maribora!"

V svoji že 51-letni trenerski karieri je Ćiro vodil številne klube in državne reprezentance, trenutno pa nestrpno pričakuje začetek svetovnega prvenstva v Braziliji: "Držal bom pesti za Hrvaško ter Bosno in Hercegovino, pa tudi Iran in Švico, kjer sem delal kot trener. Upam, da se bodo predvsem Hrvati in Bosanci predstavili v pravi luči."

Favoriti za sam vrh

"Ne smem niti pomisliti, kako močna bi bila reprezentanca nekdanje skupne države. Zagotovo bi bili med favoriti za sam vrh. Reprezentance iz Balkana so posebej nepredvidljive zaradi tega, ker najboljše igrajo proti najmočnejšim," je pogovor zaključil Ćiro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:31 7. Februar 2014.

    SVETOVNI PRVAK? ja? kdaj?

  • 09:26 7. Februar 2014.

    Sovražim Crveno zvezdo , zaradi zločinov njenih navijačev v EXYU in sovražil je bom do groba, vendar če že vaš …

  • 09:20 7. Februar 2014.

    a dej nehi no... pa sej ni Mamić bog nad bogovi da ma pravico odločat v vsakem klubu koga bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.