Ćiro tudi o prostitutki pri igralcih

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Legendarni Miroslav Ćiro Blažević je znova blestel, tokrat je na predavanju.
Oglej si celoten članek

Na Ekonomski fakulteti v Osijeku je bilo organizirano predavanje o liderstvu, za prvega govorca pa je bil izbran legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ta je pritegnil veliko število študentov, profesorjev, gospodarstvenikov, športnikov, ki so imeli res veliko za slišati.

"Pišem knjigo, ki bo izšla po moji smrti, nosi pa naslov Pekel mojega posla," je obelodanil Ćiro in nadaljeval: "Biti trener ni služba, ampak avantura. Če manjka le en faktor, boste težko uspeli." Temu so sledile številne anekdote iz njegovega življenja. Med drugim se je v Švici predstavljal kot profesor, a so ga hitro odkrili, saj ni govoril niti enega tujega jezika. Takrat je moral prijeti za metlo in pometati ceste.

"A ta 'metlar' je v štirih letih pripeljal klub iz četrte lige v prvo, štiri leta kasneje pa postal selektor - prvi tujec v zgodovini. Ko me je neki šovinistični novinar vprašal, če sem pričakoval, da bom od pometača prišel do selektorja, nisem zanikal, kaj sem počel, čeprav sem takrat vozil Jaguarja. Odgovoril sem mu: 'Ko sem bil 'metlar', si nisem predstavljal, da bom selektor. To sem vedel, 'budalo jedna'," je polno dvorano navdušil Blažević.

Ta naj bi po mamini želji v mladosti postal duhovnik. "V vojni je izgubila dva sina, bili smo na ustaški strani, vse upe je polagala vame." In vse je potekalo v redu, dokler ga ni ena izmed nun prišla obleči v duhovniška oblačila. "Zagledal sem se v njo in 'Hasim' se je dvignil. Takrat sem se zavedal, da ne bom duhovnik. Zato tudi vam pravim, da se pred odločitvijo, kaj boste postali, dobro testirate. Tako boste videli za kaj ste nadarjeni," je ob salvah smeha razlagal Ćiro.

Enainosemdesetletnik je razkril tudi eno izmed anekdot za časa njegovega vodenja hrvaške reprezentance. V hotelu je ob enih zjutraj iskal nogometaše, ki še niso spali.

"Pred eno izmed sob zaslišim porno film, a ni šlo za film. 'Odpri!' sem kričal, Alen Bokšić pa je odgovoril 'Spimo!' 'Spite vi v p.m., odpri!' Odprl je Igor Štimac, kopalnica pa je bila zaklenjena. Znova sem kričal in odprla se je tudi ta, iz nje je hotela pobegniti ženska. Ujel sem jo za torbo in vprašal, če je dobila plačilo. Odgovor je bil da, zato je lahko odšla. In kaj naj zdaj z igralcema? Štimca bi takoj nagnal, Bokšić pa je bil model vzornega obnašanja in drugi mu je privlekel to mačko. Odločil sem se, da bom tiho, to pa mi bo koristilo kdaj drugič,"  je dejal Ćiro.

Ta je Hrvaško leta 1998 sicer popeljal do njenega največjega uspeha, na svetovnem prvenstvu v Franciji so kockasti osvojili tretje mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:53 26. Februar 2016.

    Ćiro je legenda, pa kakorkoli že :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.