City 8 golov boljši od Uniteda

Foto: EPA manchester united Foto: EPA manchester united ferguson klop Foto: EPA manchester united young Foto: EPA manchester united valencia Foto: Reuters manchester city yaya toure Foto: Reuters manchester city yaya toure Foto: EPA manchester city toure Foto: EPA manchester city yaya toure Foto: EPA manchester city mancini
Manchester City je napravil eleganten skok proti naslovu angleškega prvaka, potem ko je na gostovanju z 2:0 premagal vedno neugodni Newcastle. Manchester United je sicer pričakovano ugnal Swansea, a ima osem golov slabšo gol razliko.
Oglej si celoten članek

Manchester City je z 2:0 premagal Newcastle ob dveh zadetkih Yaye Toureja – eden je bil iz bližine, drugi pa z 20 metrov –tako še vedno ostaja točkovno izenačen z Manchester United.Ta je sicer z 2:0 premagal Swansea. Vendar v korist Cityja govori boljša gol razlika, ki trenutno znaša osem golov. Če torej sinje modri v zadnjem prvenstvenem kolu doma premagajo QPR, si lahko zagotovijo naslov. United potuje na gostovanje k Sunderlandu.

Arsenal je doživel spodrsljaj, z Norwichem je odigral le 3:3. In to dvema zadetkoma prvega strelca lige Robina van Persieja navkljub. Vseeno to ni bilo dovolj za zmago in gostje so pet minut pred koncem tekme izenačili. Vikend je zaznamoval tudi Chelsea, ki je prek Liverpoola osvojil pokal FA.

Abramovič: "José, vrni se v Chelsea"

Čeprav je José Mourinho že napovedal, da bo v Madridu ostal vsaj še eno sezono, lastnik Chelseja Roman Abramovič še vedno ohranja upanje, da se bo portugalski strateg vrnil na Stamford Bridge. Abramovič naj bi Mourinha poskušal prepričati predvsem z astronomsko pogodbo, veliko pa naj bi stavil tudi na odlične odnose sedanjega stratega Real Madrida z večino igralcev Chelseaja.

Abramovič naj bi po koncu letošnje sezone pripravil kar 300 milijonov evrov za prenovo ekipe. Na klopi pa si želi izkušenega stratega z odličnim poznavanjem razmer na Otoku in pri londonskih modrih. Mourinho je pri Chelseaju sicer brez dela ostal leta 2007 po remiju z Rosenborgom v Ligi prvakov. Abramoviča pa je ta poteza stala okrog 20 milijonov evrov, kolikor jih je odštel za visoke odškodnine Portugalcu in njegovim pomočnikom.

Chelsea ima trenutno sicer v moštvu kar nekaj veteranov, ki jih Abramovič namerava v poletnem prestopnem roku zamenjati s svežimi močmi. In čeprav je Roberto Di Matteo v letošnji sezoni z uvrstitvijo v finale Lige prvakov napravil čudež, si ruski miljarder na klopi želi izkušenega stratega, ki bo znal miriti strasti številnih zvezdnikov v slačilnici.

Angleško prvenstvo, 37. kolo:

Manchester United : Swansea 2:0 (2:0)
Scholes (28), Young (41)

Newcastle : Manchester City 0:2 (0:0)
Toure (70, 89)
Harisa Vučkića (Newcastle) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Aston Villa : Tottenham 1:1 (1:0)
Clark (35); Adebayor (61/11-m)
RK: Rose (49/Tottenham)

Bolton : WBA 2:2 (1:0)
Petrov (24/11-m), Jones (72/a. g.); Brunt (75), Morrison (90)

Fulham : Sunderland 2:1 (2:1)
Dempsey (12), Dembele (35); Bardsley (34)

QPR : Stoke City 1:0 (0:0)
Cisse (89)

Wolverhampton : Everton 0:0 (0:0)

Arsenal : Norwich 3:3 (1:2)
Benayoun (2), van Persie (72, 80); Hoolahan (12), Holt (27), Morison (85)

Ponedeljek, ob 21.00:
Blackburn – Everton

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.