City do tolažilne zmage na Old Traffordu

Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Sergio Aguero Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Phil Jones Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Mancini Foto: EPA (Manchester United : Manchester City) Robin van Persie Foto: EPA (Manchester United : Manchester City) Samir Nasri Foto: EPA (Manchester United : Manchester City) Roberto Mancini Alex Ferguson Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Roberto Mancini Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Tevez Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City) Ryan Giggs David Silva Foto: Reuters (Manchester United : Manchester City)
Manchester City je v velikem derbiju angleške lige na Old Traffordu premagal Manchester United (2:1). Meščani so tako zaostanek za rdečimi vragi znižali na 12 točk, kar pa jim ne prinaša nobenih realnih možnosti za preobrat v letošnji sezoni Premier lige.
Oglej si celoten članek

Manchester City je v težko pričakovanem premierligaškem derbiju premagal mestnega tekmeca (2:1) in zaostanek za vodilnim Unitedom znižal na 12 točk. V deveti minuti bi lahko domače v vodstvo popeljal Robin van Persie, ki ni bil dovolj natančen, izjemno priložnost za goste pa je na sredini prvega polčasa zapravil Sami Nasri. Odbita žoga je pristala naravnost pred nogami francoskega napadalca, ta pa je zgrešil z razdalje manj kot deset metrov. United je bil ponovno blizu v zaključku prvega polčasa, ko je Van Persie lepo podal da Rafaela, Brazilec pa je zadel zunanji del prečke.

Meščani so uspeli prebiti led v šesti minuti drugega polčasa. Ryan Giggs je podaril posest Garethu Barryju, žoga pa je nato po posredovanju Carlosa Téveza romala proti Jamesu Milnerju, ki je zastresel mrežo Davida de Gee.

Vodstvo gostov je trajalo vsega sedem minut. Van Persie je prelisičil Joea Harta, poskus Phila Jonesa pa je zadel Vincenta Kompanyja in United je z avtogolom uspel izenačiti. Dvajset minut kasneje je uspešno prodrl Sergio Agüero in z močnim strelom postavil končnih 2:1.

Premier liga, 31. kolo:

Manchester United : Manchester City 1:2 (0:0)
Kompany (59/ag); Milner (51), Agüero (79)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.