City odločen osvojiti Allianz Areno

Foto: EPA Manuel Neuer Foto: EPA Mario Gomez Foto: EPA Franck Ribery Foto: EPA Jupp Heynckes Foto: EPA Edin Dzeko Foto: EPA Sergio Agüero Foto: EPA David Silva Foto: EPA Roberto Mancini
Derbi drugega kola Lige prvakov bo v Münchnu, kjer bo gostoval Manchester City. Obe ekipi sta v izjemni formi, zato se obeta napet boj do zadnjih sekund.
Oglej si celoten članek

Gledalci na stadionu Allianz Arena bodo priča pravi poslastici. Bavarci vladajo v nemški ligi – po sedmih kolih imajo 18 točk, zabili so 21 golov, prejeli pa samo enega –, medtem ko Manchester City uspešno igra v Angliji, kjer je na vrhu z mestnim rivalom Unitedom.

Bayernova trdnjava je v tej sezoni že padla. V prvem kolu Bundeslige jo je z 1:0 osvojila Borussia Mönchengladbach, kar daje upanje izbrancem trenerja Roberta Mancinija. "Gremo na zmago. Poskušali bomo igrati svojo igro in držati žogo. Verjamemo vase," je optimističen Cityjev vezist David Silva. Pri gostih zaradi poškodbe ne bo igral Nigel de Jong, njegovo mesto v sredini pa naj bi zasedel Yaya Touré. V napadu bosta najnevarnejša Edin Džeko in Sergio Agüero, ki sta v izjemni formi. "Nobeno moštvo ni nepremagljivo, tako kot tudi ni Bayern. Igrajo zelo dobro. Devet zmag v nizu brez prejtega zadetka je impresivno. Toda mi nismo slabi in mislim, da bo srečanje sploh za navijače zelo zanimivo," je pred povratkom v Nemčijo, kjer je opozoril nase, dejal Džeko. V obrambi bo na levi strani bržkone zaigral Srb Aleksandar Kolarov, ki je v prednosti pred Gaëlom 
Clichyjem. Cityju je v prvem kolu doma spodrsnilo proti Napoliju (1:1), zato so v Nemčijo pripotovali še bolj motivirani.

Pri Bayernu se zavedajo, da jih čaka izjemno težka naloga. "So v odlični formi. Imajo odlične igralce in do zmage nas lahko popelje samo naša enotna igra. Veselimo se tekme," je povedal vezist Bastian Schweinsteiger. Pri Bayernu je vprašljiv nastop Hrvata Ivice Olića, zato pa navijače veseli povratek Arjena Robbna. Nizozemec se je po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil ta konec tedna in proti Bayerju v slabih 15 minutah igre zabil gol. Na priložnost bo tudi nocoj čakal na klopi za rezervne igralce.

Verjetni prvi postavi

Bayern (4-2-3-1)
Neuer; Badstuber, Van Buyten, Boateng, Lahm; Timoščuk, Kroos; Ribery, Schweinsteiger, Müller; Gomez.

Manchester City (4-2-3-1)
Hart; Kolarov, Lescott, Kompany, Richards; Y. Toure, Barry; Nasri, Agüero, Silva; Džeko.

Ali ste vedeli?

  • Tekmeca se bosta prvič pomerila v uradni tekmi.
  • Mancinijeva ekipa je v tej sezoni na gostovanjih zabila deset golov. Slaba novica za Angleže pa je, da je Bayern doslej v Evropi doma proti angleškim moštvom klonil le enkrat. V sezoni 1993/94 je bil v pokalu Uefa z 2:1 boljši Norwich.
  • Bayern doma igra odlično. V tej sezoni je zabil 17 golov, Freiburgu denimo kar sedem, nazadnje pa je s 3:0 odpravil Bayer Leverkusen.
  • Kljub učinkovitim strelcem pa je v vlogi velikega junaka tudi vratar Manuel Neuer. Ta je nepremagan že 838 minut.
  • City se bo srečal z nekdanjima svojima igralcema. Pri Bayernu namreč igrata van Buyten in Boateng.
  • Edin Džeko se vrača v Nemčijo prvič po januarskem prestopu, ko je City Wolfsburgu zanj odštel 27 milijonov funtov. V tej sezoni je za modre v osmih tekmah zabil šest golov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.