City po drami izločil branilca naslova Liverpool

Foto: Epa
Foto: Epa
Manchester City se je uvrstil v četrtfinale angleškega ligaškega pokala.
Oglej si celoten članek

Manchester City je izločil branilca naslova Liverpool iz angleškega nogometnega ligaškega pokala po dramatični tekmi in zmagi v osmini finala s 3:2 na stadionu Etihad.

Za zmagovalce so zadeli Erling Haaland v 10. minuti, Riyad Mahrez v 47. in Natan Ake v 58., za Liverpool sta bila uspešna Fabio Carvalho v 20. in Mohamed Salah v 48. minuti.

Štiri dni po končanem svetovnem prvenstvu v Katarju so v Angliji videli domači veliki derbi, izjemen obračun in poleg petih golov še obilico priložnosti na obeh straneh.

Man City Guardiola sprejel pomembno odločitev

Vse se je začelo v deseti minuti, ko je Kevin de Bruyne poslal žogo v kazenski prostor, kjer je Haaland lepo sprejel žogo in premagal vratarja Kuivina Kelleherja. Liverpool je izenačil deset minut pozneje. James Milner je lepo našel Carvalha, ki je žogo poslal v levi spodnji kot vrat Cityja.

Kmalu po začetku drugega polčasa je City znova vodil, saj je Mahrez zadel po podaji Rodrija. Liverpool je izenačil le minuto pozneje; hiter napad je zaključil Salah. Nizozemec Ake je v 58. minuti po strelu z glavo ugnal Kelleherja, s prostega strela mu je podal De Bruyne za končni izid.

Poleg Manchester Cityja so se v četrtfinale ligaškega pokala uvrstili še Wolverhampton, Southampton, Nottingham Forest, Newcastle, Manchester United, Leicester in Charlton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.